1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България отбеляза първата годишнина от своето учредяване

Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България отбеляза първата годишнина от своето учредяване

Работната среща се проведе в Сливен

С работна среща на фермери и представители на научни звена Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда в България отбеляза първата годишнина от своето учредяване. Работната среща се проведе в Сливен.

По-добра селекция, модерни методи на развъдна дейност, по-високи резултати и по-големи търговски възможности. Такива цели си поставиха преди година учредителите на сдруженето. Днес в Асоциацията за развъждане на месодайни породи говеда членуват 114 ферми, основно от Южна България с близо десет хиляди животни. Около една четвърт от тях са от най-популярните месодайни породи – Ангус, Лимузин и Херефорд.

Изграждане на система за администрация на родословна и развъдна информация е проектът, по който работи асоциацията през последните месеци. Тя беше изградена с консултантската помощ на немските партньори от „Риндер Алианц“.

Интересът към месодайното направление в животновъдството през последните години непрекъснато расте. Новата информационна система включва подробни генеалогични и развъдни данни, информация за растежната способност и прираста на животните. Електронната система, която ще ползват всички членове на асоциацията, трябва да заработи през юни.

Aвтор: Валентин Вълчев

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.