1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Край Ботевград до понеделник ще остане техниката на протестиращите земеделци

Край Ботевград до понеделник ще остане техниката на протестиращите земеделци

Няма предварителен план за затваряне на пътя

Видинските земеделски производители, заедно с колегите им от Враца и Монтана и земеделска техника, са на Ботевградско шосе преди столицата. Това каза за радио “Фокус” Жечко Андрейнски, член на УС на Асоциацията на зърнопроизводителите. Земеделците остават засега на мястото, където са спрели, уточни той. Колегите им от Плевен и Стара Загора тръгват днес с техника също към столицата.

„Ситуацията е много сложна и непредвидима", каза Андрейнски. Засега е ясно, че в столицата машините няма да влизат днес, петък, както и в събота и неделя. За понеделник също е под въпрос, тъй като е предвидено мероприятие и не е получено разрешение, обясни Жечко Андрейнски. По думите му до второ нареждане машините остават при Ботевград. Осигурена е храна на хората, както и опазване на техниката. Няма проблем с организацията.

Засега няма предварителен план за затваряне на пътя при Ботевград. Очаква се заседание на Оперативния щаб на всички асоциации, които участват в протеста. Заседанието е насрочено за 13.00 часа при Арбанаси. Там се очаква да се вземе някакво по-трайно решение за стачните действия.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.