1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Новата "Винария" - нови възможности за българското вино

Новата "Винария" - нови възможности за българското вино

Атрактивен Град на виното ще бъде построен специално за „Винария“

Единственото в България търговско изложение за вина и спиртни напитки "Винария" ще отвори врати тази година от 4 до 8 март 2015 г. в Международен панаир Пловдив. За 23-и път тук ще се срещнат тези, за които виното е бизнес, съдба или удоволствие.

Тази година изненада за всички ще бъде Градът на виното, който ще бъде създаден за първи път в Международен панаир Пловдив. Той ще представи винените колекции на 40 български. В 11 палата ще бъдат представени и чуждестранни изби от Италия, Испания, Португалия, Гърция и др.

В залата за презентации ще бъдат организирани майсторски класове, лекции и представяне на нови продукти, а в гурме зоната известни ресторанти ще представят уменията на своите шеф-готвачи и сомелиери.

Да посетят „Винария“ са поканени български и чуждестранни търговци, сомелиери, журналисти от Великобритания, Швейцария, Германия, Полша, Чехия, Франция, Италия, Румъния, Белгия, Холандия, част от които ще участват в журито на Международния конкурс за вина и спиртни напитки.

На 4 февруари, по време на официална церемония в „Нощта на Ритоните“, авторитетното жури ще обяви носителите на най-високата награда "Златен ритон". Наградените вина ще бъдат изложени в зона за дегустация в палата 11 на 5 март.

В съпътстващия конкурс "Изба на годината" ще бъде избрана най-добрата изба на „Винария” 2015. По време на изложението ще има много и атрактивни развлекателни възможности за посетители и участници.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.