1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Протестите на земеделските производители продължават за четвърти ден

Протестите на земеделските производители продължават за четвърти ден

Снимка:

Фермерите се заканиха да затворят някои от граничните пунктове на страната

Зърнопроизводителите продължават протестите си и днес заради несъгласие с решението на правителството да намали субсидиите им за 2012 г. Фермерите се заканиха да затворят някои от граничните пунктове на страната.

Трактори и тежкотоварна селскостопанска техника нощуваха на километър преди границата с Турция при село Капитан Андреево, съобщи БНТ.

Зърнопроизводителите от Хасковска и Старозагорска област и днес планират да спрат движението в района. Очаква се към тях да се присъединят и фермери от Пловдив. За два часа земеделските производители от Русе, Разград и Силистра заплашват, че ще блокират граничния пункт Дунав мост.

По обяд протестиращите от Сливен, Ямбол и Бургас ще затворят пътен възел Петолъчката. Зърнопроизводителите от Ямболска област пък заявиха, че ще блокират международния път за КПП - Лесово за два часа.

Вчера, продължила час и половина среща при премиера Бойко Борисов, в която участва и земеделският министър Мирослав Найденов, не успя да сложи край на протестите на зърнопроизводителите.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.