1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Развъдните организации у нас настояват да имат представителност в работните групи по ПРСР

Развъдните организации у нас настояват да имат представителност в работните групи по ПРСР

Снимка:

Те проведоха среща с министър Греков и цялото ръководство на МЗХ

Министърът на земеделието и храните проф. Димитър Греков и тримата заместник-министри се срещнаха с председателите на развъдните организации, които са членове на Националния съвет по генетични ресурси в животновъдството. Това съобщиха от пресцентъра на министерството.

„Това е първата среща на министър на земеделието и цялото ръководство на министерството с нас през последните 12 години”, посочиха от развъдните организации.

Министър Греков съобщи, че развъдните организации ще бъдат включени в работната група договорена с министъра на земеделието, храните и животновъдството на Турция Мехмет Екер на среща в Рим. Тя ще решава въпроси от взаимен интерес, сред които износът на живи животни, месо и карантинен граничен контрол.

На срещата се обсъди, че трябва да се запази подпомагането на развъдната дейност и то да обхване и фермерите, които се занимават с нея.

Развъдните организации представиха на министъра своите идеи за развитието на развъдната дейност и проблемите в животновъдството. Едно от основните им искания е да имат представителност в Консултативния съвет по животновъдство и в работните групи по Програмата за развитие на селските райони. На срещата бе поискана и промяна в Закона за ветеринарномедицинската дейност за процедурата за идентификация на животните.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.