1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Сформира се кризисен щаб за млечното животновъдство

Сформира се кризисен щаб за млечното животновъдство

От страна на животновъдите бе определен по един представител от всяка браншова организация


Със заповед на министъра на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов се сформира кризисен щаб за млечното животновъдство към МЗХ. Решението бе взето по време на среща на министър Найденов с представители на животновъдите и цели да решава възникналите проблеми в сектор „Млечно животновъдство”.

Председател на щаба е министъра на земеделието и храните, а зам.-председател е зам.-министър Цветан Димитров. Членове са изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” Калина Илиева, изп. директор на Националната ветеринарно-медицинска служа д-р Йордан Войнов,  изп. директор на ИА Селекция и репродукция в животновъдството доц. Васил Николов и директорът на дирекция „Животновъдство” Кирил Кирков. От страна на животновъдите бе  определен по един представител от всяка браншова организация. Общият брой на членовете е 15, които ще заседават регулярно.

По време на срещата бяха обсъдени още исканията за възможността за приоритетното отдаване на пасища и ливади на животновъди, субсидирането на сектора през 2010, като и изплащането на средствата по агроекология.

Министър Найденов проведе и среща с новото ръководство на Националния млечен борд /НМБ/ с председател проф. Иван Станков и зам. председател Валентин Върбанов.

По време на срещата изпълнителния директор на НМБ Диляна Славова увери министър Найденов, че всички членове са обединени и след общото събрание на борда е взето решение на 1 март той да започне реално да функционира и да подпомогне максимално работата на МЗХ в решаването на проблемите в сектор животновъдство.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.