1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Шеста международна научна конференция по биоземеделие

Шеста международна научна конференция по биоземеделие

Повече от 50 лектори ще представят резултатите от изследванията си в почти всички области биопроизводството

Шестата международна научна конференция по биологично земеделие (ICOAS) започна  в Айзенщадт, Австрия. Организатор е FIBL – Австрия, а Фондацията за биологично земеделие Bioselena / Биоселена е един от партньорите. В продължение на два дни в две паралелни сесии повече от 50 лектори ще представят резултатите от изследванията си в почти всички области на био-то: от растителното производство, през животновъдството и преработката, маркетинга до анализи на качеството на био храните. Българската наука е представена от проф. Христина Кутинкова и проф. Василий Джувинов от Института по овощарство в Пловдив.

Те участват в Постерната сесия и представят резултати от контрола на Източен плодов червей и Прасковен клонков молец посредством феромонови уловки Cidetrak OFM/PTB MESO.

Последният ден, 9 ноември, е запазен за Organic Policy Summit – дискусии на високо ниво по политиките за насърчаване на биологичното производство и потреблението на био храни. Специални гости са г-жа Елизабет Кьостингер, федералния министър на Австрия по устойчиво развитие и туризъм, както високопоставени представители на Европейската комисия и държавите – членки.

 

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.