1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. В АГРОФОРУМ ще ви представим: Кои са No-Till-ърите

В АГРОФОРУМ ще ви представим: Кои са No-Till-ърите

И още: Силажна царевица за повишен млеконадой в говедовъдството

Иновациите в растителната защита бяха във фокуса на мащабен семинар в Правец. Специално обръщение към гостите на събитието направи Габор Равицки, чийто екип е амбициран да внедрява у нас последните новости в растителнозащитната индустрия.

Иновативна технология за производство на силажна царевица беше представена пред водещи животновъди на семинар в Стара Загора. Целта на френските селекционери е постигане на повишен млеконадой в говедовъдните стопанства. Кои са останалите предимства.

Ще ви представим земеделците, които се грижат за здравето на почвата. Тези, които осъзнават, че за тях почвата е най-ценният ресурс. И са наясно, че трябва да работят с природата, а не срещу нея. Поредното ключово събитие, което привлече фермери и специалисти от цял свят, занимаващи се с изучаването и практикуването на Но Тил технологията, се проведе през януари в САЩ. В него участваха и български специалисти по прилагането на подхода.

Най-новите разработки на химическата индустрия за опазване на слънчогледа. Това беше акцентът на семинар в Правец, с който беше открит земеделският сезон. Интерес към срещата проявиха близо 400 зърнопроизводители. Ето какво научиха.

Какви хибриди препоръчват агрономите за предстоящата кампания? На какви нови характеристики на генетиката може да разчитате и какви резултати да очаквате? Отговорите на тези въпроси фермери от Южна България получиха на семинар в гр. Ямбол.

Следвайки световните тенденции, сръбските селекционери на полски култури създават сортове и хибриди, които са приспособени при българските почвено-климатични условия. По какъв начин те отговарят на изискванията на зърнопроизводителите у нас?

Световна тенденция в растителната защита е използването на продукти, които освен ефикасни, са и все по-щадящи към околната среда. Тенденцията е насочена производство на чисти и качествени пресни плодове и зеленчуци. Това пък стимулира раститителнозащитната индустрия да разработва биостимулатори и продукти за биоконтрол на вредителите. Именно те бяха във фокуса на пресконференция, която се проведе в рамките на световно изложение за пресни плодове и зеленчуци в Берлин.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.