1. Начало
  2. Новини
  3. Производство и преработка
  4. Земеделците с възможност да работят като ЕТ

Земеделците с възможност да работят като ЕТ

Подробни указания за декларирането на доходите и плащането на данъците са публикувани в сайта на НАП

В срок до 31 май 2011 г. физическите лица, които са регистрирани като тютюнопроизводители и земеделски производители, но не са регистрирани по Закона за данък върху добавената стойност, имат право да избират реда за облагането на доходите от дейността им. Това съобщиха от ТД на НАП.

В случай, че изберат облагането да е по реда, предвиден за едноличните търговци, следва да прилагат този ред за срок не по-кратък от 5 последователни данъчни години. Правото на избор се упражнява с подаване на декларация в срок до 31 декември на предходната година, изключение прави само 2011 година, когато този срок е удължен до края на месец май.

Паралелно с приема на тези декларации НАП продължава да обслужва и лицата, работили на трудови правоотношения при повече от един работодател или безработни, които са пропуснали срока да обявят своите доходи. Както вече бе съобщено те няма да бъдат глобявани, а само предупредени, уточниха от НАП.

Подробни указания за декларирането на доходите и плащането на данъците са публикувани в сайта на НАП, консултация по данъчни въпроси гражданите могат да получат и от информационния център.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.