1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. НАЗ открива Националната жътвена кампания 2023

НАЗ открива Националната жътвена кампания 2023

Гост на събитието ще бъде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев

Национално откриване на жътвена кампания 2023 г. и зажънване на ръжта по проект „Хляб на мира“ ще се проведе на 28 юни 2023 г.

Традиционно всяка година представител на Асоциацията на зърнопроизводителите от различен регион на страната е домакин на събитието. Тази година е Регионалният съюз на фермерите – Дунавско зърно – Русе. Церемонията ще се проведе в с. Борисово, а официалното откриване ще бъде в 11:30 ч. Координати на местоположението: 43.9412577725277, 26.24669941104443

Гост на събитието ще бъде министърът на земеделието и храните Кирил Вътев.

В програмата са предвидени изявления на официалните гости, а след събитието ще има възможност за въпроси от страна на медиите.

Откриването на Жътва 2023 ще протече под мотото „С добро в сърцето, с любов на полето“.

„В основата на кампанията е идеята, че добротата и любовта към земята ни държат изправени въпреки бурите и ни помагат да понесем трудностите стоически“, смята Илия Проданов, председател на НАЗ.

Заедно с Национално откриване на жътвена кампания ще направим и ритуално зажънване на ръжта по международния проект „Хляб на мира“.

Проектът „Хляб на мира" е европейска инициатива, в която се включват дванадесет държави от Централна и Източна Европа. България е една от тях. Проектът започва през 2014 г. по повод 25-та годишнина от падането на Берлинската стена и Желязната завеса. Събитието олицетворява премахването на политическите и икономическите граници и преодоляването на разделението. Основната роля на „Хляб на мира“ е да фокусира общественото внимание върху ползите от сътрудничеството и обединението на държавите в рамките на ЕС.

Ще се радваме да станете част от това празнично събитие!

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.