1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Нестандартно, но семпло решение с висока ефективност и многостранно действие срещу септориоза, ръжда, брашнеста мана и фузариум

Нестандартно, но семпло решение с висока ефективност и многостранно действие срещу септориоза, ръжда, брашнеста мана и фузариум

Топлите зими и липсата на влага изтощават пшеницата и създават условия за агресивно развитие на септория и брашнеста мана

Условията на климата в последните години рязко се промениха, като притеснителна е скоростта, с която това се случва. Това не позволява на растителния и животинския свят да се адаптира към новите условия. По друг начин стои въпросът с низшите организми като гъбните патогени, които много бързо реагират на променящите се условия и се адаптират лесно благодарение на краткия им жизнен цикъл и многобройно поколение. И така трудните за гостоприемника условия, които отслабват неговия организъм, са благоприятни за патогените, като засилват тяхната агресивност и адаптивност.

Това налага търсенето на нестандартни, но същевременно семпли решения, които се характеризират с висока ефективност и многостранно действие.

МИКРОТИОЛ® е фунгицид с мултисайт ефект, подходящ за партньор на всички видове фунгициди използвани в зърнено-житни култури. МИКРОТИОЛ® е ефективен при борба със септориоза, ръжда, брашнеста мана и фузариум, като допълва действието на основния фунгицид благодарение на патентованата хомогенна формулация със съдържание на прилепител Ксантан. Изравненият размер на микрочастиците на активното вещество прави МИКРОТИОЛ® изключително ефективен благодарение на равномерното разпределение на продукта върху повърхността на листата.

Ксантан е патентован прилепител от ЮПЛ, който осигурява отлично прилепване на работния разтвор, по-ефективно разпределение и по-добра усвоимост на активните вещества на партниращите продукти в резервоарната смес.

Ксантан е високоефективен при голямо количество на валежите, като не позволява отмиване дори при количество от 40-60 л/м2. Това прави ефективността на МИКРОТИОЛ® изключително висока.

Ксантан задържа газовата фаза на МИКРОТИОЛ® в посева, като предотвратява прекалено бързата сублимация на сярата. Този механизъм на действие осигурява добре изразен репелентен ефект, като третираните полета видимо се посещават в по-малка степен от различни видове вредители. Многостранният механизъм на действие - контактно и с газова фаза, не позволява на основните патогени, като септория, брашнеста мана, фузариум и др. да развият резистентност към МИКРОТИОЛ®.

Продължителното последействие и високата концентрация на сярата като активно вещество в МИКРОТИОЛ®, както и неговата микроструктура, позволяват на растенията да използват елемента като хранително депо. Сярата е изключително важен мезоелемент, спомагащ за усвояване на азот от растенията, производството на протеин и има директно влияние върху основните количествени и качествени показатели на добива.

Препоръчната от ЮПЛ доза е 150 мл/дка като партниращ фунгицид. Ниската доза спрямо други продукти, благодарение на високата ефективност на формулацията, прави МИКРОТИОЛ® изключително изгоден и желан помощник във всяка програма за растителна защита.

МИКРОТИОЛ® е течна формулация, което прави работата с продукта много лесна, с добра смесимост в резервоарните смеси.

 

Ползи от приложението на МИКРОТИОЛ®

  • Най-изгодният партньор с мултисайт ефект на всички фунгициди при зърнено-житните култури
  • Пълно покритие на активните вещества и високо ниво на защита
  • Защита от отмиване и подобрено усвояване на партниращите продукти за растителна защита.
  • Дълго последействие, защита на всички надземни части на растенията
  • Репелентно действие срещу икономически важни вредители
  • Доказан инструмент за борбата с кръстосаната резистентност
  • Лесен за работа и дозировка и липса на разпрашаване
  • Подобрено усвояване на азотните торове, повишено съдържание на протеин и висок хектолитър

 

 

mikrotiol
septoria
mikrotiol-opiti
septoria2

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.