1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Пламен Газянов получи подарък от фирма Амитица

Пламен Газянов получи подарък от фирма Амитица

Земеделецът спечели трето място в конкурса за най-вдъхновяващ биопроизводител, проведен от АГРО ТВ през месец юли тази година

15 л Хелиосуфр С получи биопроизводителят Пламен Газянов от фирма Амитица, един от спонсорите на конкурса за най-вдъхновяващ биопроизводител, проведен от АГРО ТВ през месец юли тази година. Земеделецът се нареди на трето място след проведено гласуване в сайта на АГРО ТВ. На първо и второ място съответно са Сава Савов и Цветан Цеков.

Пламен Газянов отглежда биосертифицирани орехи и лешници. Споделя, че биопроизводството е начин на живот, страст и предизвикателство и определя опазването на околната среда като своя мисия. Пламен Газянов има и биосертифициран цех за преработка на ядките и предлага на фермерски пазари богата палитра от продукти – тахан, студено пресовани масла, тахан-халва.

Наградата ще послужи на биоземеделеца да контролира болестите и неприятелите в трайните насаждения.

Хелиосуфр С е фунгицид и акарицид, който съдържа: сяра 700г/л + коформулант /терпен от зелените иглички на бора/

Кое прави Хелиосуфр С специален?

Може да се ползва от началото на сезона /стадии „миши уши“/ до края на вегетацията. Иновативна концепция, която поддържа овощните насаждения здрави в най-опасните стадии на развитие на ступясване и брашнеста мана. Повишава имунитета на растенията. Контактно действие срещу акари.

Тежките капки на терпените осигуряват:

  • Добро покритие, разпръскване, прилепване, което осигурява защита от отмиване, винаги отлични резултати и ефективност. Подобряват качеството на сместа и увеличават ефикасността на продуктите.
  • Дълго последействие.
  • Всичко това води до намаляване на броя пръскания и намаляване на дозите.


Регистриран за борба с брашнеста мана при множество култури:

  • зеленчукови/оранжериини и на открито/, овощни, технически/ захарно цвекло, хмел/ зърнени, лешници, декоративни, тиквови, ягоди, листни зеленчуци, лозя.
  • Особено ефективен срещу акари, брашнеста мана и струпясване по доматите и струпясване по семковите овощни видове.

Директно действие: Сярна сублимация. -> Парно действие върху гъбичките (Fell 2012)

Индиректно действие: стимулира защитите на растението

Доза на приложение: 200-400 мл/дка. В периоди на висок инфекциозен риск е желателно интервалът на третиране да се намали до 7 дни.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.