1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. С Агримат No-Till е песен

С Агримат No-Till е песен

Компанията представи на АГРА 2023 сеялки, адаптери за царевица и стрипер хедери - всички за консервационно земеделие

Технологиите за консервационното земеделие бяха сред акцентите на селскостопанското изложение АГРА 2023 в Пловдив. Компанията Агримат се представи с атрактивен щанд със слогана: Да си поговорим за No-Till.

Портфолиото на Агримат включва прецизно подбрани машини, които са се доказали в практиката по света и по българските полета. Това са сеялките Pierobon, стрипер хедерите Shelbourne и адаптерите Allochis. И без значение от големината на стопанствата, типа почви и климатичните условия - те работят безупречно.

agrimat-no-till

Без значение колко голямо или малко е едно стопанство, без значение от културите, които се отглеждат, Агримат може да достави и оборудва всяко стопанство с нужния по размер и вид машини за No-Till. Фирмата разполага с машини на склад и може да достави навреме пълно оборудване за No-Till технология.

Pierobon разбира важността на добрата сеитба!

„Сеялките Pierobon вече 5 години се доказват по полетата в България. През тези години са преминали успешен тест на полето. Дъждовното време през есента на 2021 г. и сушата през миналата есен затрудниха земеделците, които прилагат както конвенционална технология, така и консервационна. Само клиентите на Агримат засяха навреме и в дъждовната 2021 г., и в сухата 2022 г. Това ни даде изключително самочувствие, особено тогава, когато видяхме как се представят сеялките ни и то без абсолютно никакви технически проблеми, сеейки в почва като асфалт. Имахме уверенията от производителя, че сеялките Pierobon са много здрави, надеждни и не се нуждаят от обслужване дълги години и това се доказа през последните два сезона работа на полето. Ще бъда честен и ще споделя, че не очаквахме да са толкова здрави и надеждни и да правят такава перфектна сеитба при най- различни условия на полето. Удържаха и на суха, и на твърда почва, и в много влажна. Направиха перфектни сеитби и в двете крайности. Техните стопани след това получиха много добри добиви“, подчерта управителят на Агримат Александър Китев.
agrimat-no-till1

Жътва с Shelbourne днес, по-високи добиви утре!

Другата ключова машина за No-Till технологията е стрипер хедерът Shelbourne, който прибира само зърното на пшеница, ечемик, тритикале, овес и др. Хедерът увеличава производителността на комбайна 2,5 пъти, оставя високо, ненадробено стърнище - важно изискване при No-Till, като така се защитава почвата от вятър и от прегряване и в нея се съхранява много влага. По данни на Александър Китев през 2022 г. у нас са работили 52 стрипер хедера Shelbourne. За новия сезон има поръчани още 24.

 Allochis - No-Till адаптерът за царевица
agrimat-no-till5

Другата машина, с която трябва да бъде оборудвано всяко No-Till стопанство, е No-Till адаптерът за царевица Allochis. Растителните остатъци не трябва да бъдат надробявани, защото вятърът ги издухва от полето, а идеята на технологията е те да останат на полето. Адаптерът за царевица Allochis прави именно това - не надробява стъблата, а ги оставя цели.

Споделен опит и консултации

Равносметката от участието на Агримат на АГРА 2023 е: много посетители, щастливи клиенти на компанията и все повече земеделци, които проучват възможностите за прилагане на No-Till в стопанствата си.

agrimat-no-till2

„Опита, който натрупахме през последните 10 години за самата технология, ни даде знанията и оформи критериите, по които да подберем комплекта машини, които предлагаме към днешна дата. Смело мога да заявя, че няма друга компания, дори в Европа, която да предлага пълен комплект машини за No-Till и консултации за неговото внедряване. Ако трябва да съм честен, в тази област ние нямаме конкуренция, каза Александър Китев и допълни: За да потвърдя казаното по-горе, ще ви кажа, че ние нямаме наш клиент, който да се е отказал от технологията и да се върнал отново към обработките. Защо ли? Защото всеки наш нов клиент стъпва на нашия и на опита на досегашните ни клиенти и по този начин нещата са все по-изчистени от грешки. Мога да кажа, че те започват технологията с летящ старт.

Още едно голямо доказателство за нашия успех е фактът, че в България има вече 5 стопанства, изцяло оборудвани с нашите машини - есенна и пролетна сеялка Pierobon, хедери Shelbourne и Allochis.

agrimat-no-till3

Искам да благодаря на земеделците, които ни се довериха преди години, заедно се учехме, усъвършенствахме се заедно, правехме грешки, но не се отказахме - нито ние, нито те, защото се подкрепяхме един друг. На тези първите трябва да са благодарни и тези, които сега ще започват технологията, защото благодарение на първите има толкова много знания и опит, вече са ясни и установени машините, с които трябва да бъде оборудвано едно успешно No-Till стопанство.“

Агримат – всичко за No-Till!
agrimat-no-till4

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.