1. Начало
  2. Новини
  3. Растениевъдство
  4. Земеделското събитие „Ден на полето“ ще се проведе от 25 до 27 юли

Земеделското събитие „Ден на полето“ ще се проведе от 25 до 27 юли

Тридневният полеви празник ще се проведе след края на жътвата, когато фермерите имат възможност да се насладят на плодовете на труда си и да се радват на споделени моменти с колеги и приятели

„Ден на полето“ - събитието, което земеделският бранш очаква с нетърпение, ще се проведе от 25 до 27 юли в гр. Добрич в района на Пети километър.

Събитието се провежда за втора поредна година от Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, член на Националната асоциация на зърнопроизводителите (НАЗ). „Ден на полето“ ще събере на едно място земеделци от цялата страна и фирми в сектора, ще обедини науката, образованието и забавлението. Инициативата е посветена на любовта към земята и вдъхновението за сътрудничество.

Тридневният полеви празник ще се проведе след края на жътвата, когато фермерите имат възможност да се насладят на плодовете на труда си и да се радват на споделени моменти с колеги и приятели.

На изложението ще се представят производители и вносители на техника, семена, торове и препарати за растителна защита. Участие ще вземат над 50 фирми, ще има полеви демонстрации на машини и проследяване на вегетационното развитие и състояние на културите. Организаторите са се погрижили да предоставят на посетителите не само практическа информация, но и множество веселие, игри и българска музика. Децата също ще имат специални активности, които да ги забавляват, но и да ги запознаят със земеделския труд.

„Ден на полето“ отваря врати в 14:00 на 25 юли, а официалното откриване започва от 17:00, като танцов клуб „Жътвари“ ще завладеят публиката с фолклорно настроение. В програмата са включени Георги Костадинов, познат от „Гласът на България“ и певицата Ивелина Росенова. Една от най-популярните български групи Deep Zone Project ще гостува на 26 юли, а Тутурутка ще забавлява гостите през третия ден.

Радостина Жекова, председател на Добруджанския съюз на зърнопроизводителите, е двигателят зад организацията на това мащабно събитие. Неуморната работа и любовта към земеделието на всички от Добруджанския съюз са истинският катализатор за успеха на „Дни на полето“. Те виждат фестивала не само като възможност за промоция на земеделските постижения, но и като въздействие за привличане на нови поколения към земеделието.  „Това, което със сигурност ще направим и продължим, е да запазим интереса на децата към брашното, зърното и хляба. На това държим изключително много. Те са бъдещето и силата ни, на тях трябва да предадем любовта към земята“, смята Жекова.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.