1. Начало
  2. Новини
  3. Растителна защита
  4. Суммит Агро представи на АГРА 2023 решения за опазване на царевицата от неприятели

Суммит Агро представи на АГРА 2023 решения за опазване на царевицата от неприятели

Микрогранулирани инсектициди и капсули с трихограма

С традиционно стилен щанд и много посетители премина представянето на Суммит Агро на Международната изложба Агра 2023 в Пловдив.

Компанията-лидер в търговията с продукти за растителна защита, торове, семена и технически консултации акцентира на иновативни решения за опазване на царевицата от неприятели - микрогранулирани инсектициди срещу телени червеи, нощенки и ларви на диабротика. Трика Експерт и Ерколе се казват двата продукта. Ерколе съдържа най-силния почвен пиретроид -ламбда-цихалотрин за борба с почвени неприятели, a в Трика Експерт е надграден допълнително с азот и фосфор.

Суммит Агро предлага на българския пазар апликатори за локализирано приложение, които могат да бъдат монтирани на всякакъв вид сеялка. С тези продукти борбата срещу диабротиката се извежда на малко по-късен етап.

„Формулацията им е иновативна и различна. Има покритие от гипс, който защитава активното вещество, за да действа по-дълго в почвата и да има по-дълга защита“, уточни Димитър Александров, маркетинг мениджър в Суммит Агро.dimitar

dimitar-aleksandrov

Димитър Александров, маркетинг мениджър в Суммит Агро

Освен биологични решения, влизащи в интегрираната схема за растителна защита, Суммит Агро предлага модерно решение за контрол на царевичен стъблопробивач и памукова нощенка.

От тази година компанията ще има в България дигитални уловки или наречени още умни уловки. Те ще бъдат разположени на няколко места в страната, в различни локации на полето, като в дигиталните уловки има монтирана камера и сензори, и по този начин ще се следи плътността на неприятеля. Информация за това получаваме чрез мобилно приложение. На база на този прецизен мониторинг се прилага следващата иновация от Суммит Агро, която е свързана с контролирано освобождаване на трихограма - биоагент, който паразитира яйцата на неприятелите.

„При нашата технология това са трихограми в капсули, които са в няколко различни възрасти и благодарение на това тя ще бъде освобождавана на вълни. Целта е по-дълга защита от неприятелите и максимална ефективност от направената инвестиция.“

Капсулите ще бъдат разпръсквани с иновативни дронове, които са специално оборудвани за целта.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.