1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Днес облачността ще бъде разкъсана, дневните температури ще се понижат

Днес облачността ще бъде разкъсана, дневните температури ще се понижат

Повече слънце ще има над северозападните райони

Днес облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в ранните сутрешни часове, а след обяд над източната половина от страната, където на места отново ще превали краткотраен дъжд. Повече слънце ще има над северозападните райони. Ще духа до умерен северозападен, в Източна България – северен вятър. Дневните температури ще се понижат и максималните ще бъдат между 15° и 20°. В София – около 16°. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месеца и ще продължи да се повишава.

Над Черноморието ще има разкъсана, след обяд значителна облачност и на места, главно в южните райони ще превали краткотраен дъжд. Максималните температури ще са между 15° и 19°. Вълнението на морето ще бъде 2 – 3 бала. Температурата на морската вода е 8°- 10 °.

Над планините облачността ще бъде разкъсана, по-значителна в сутрешните часове и над Рило-Родопската област, където ще превали. Ще духа умерен и силен северозападен вятър, който до края на деня ще се ориентира от север. Температурите ще се понижат и максималната на височина 1200 метра ще бъде - около 8°, на 2000 метра: 3°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.