1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над по-голямата част от страната ще има мъгли или ниска облачност

Над по-голямата част от страната ще има мъгли или ниска облачност

Максимални температури от 16°-19° в местата с трайна мъгла, до 25° в югозападните райони

Над по-голямата част от страната ще има мъгли или ниска облачност, от които ще преръмява. По-значителни разкъсвания на облачността и подобрение на видимостта ще има около и след обяд над по-голямата част на Южна България, но по-късно отново на отделни места в Западна България ще превали дъжд. Максимални температури от 16°-19° в местата с трайна мъгла, до 25° в югозападните райони. В София около 22°. Атмосферното налягане е по-високо от средното за месец октомври и през деня малко ще се понижи. Това е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще бъде мъгливо или с ниска слоеста облачност. След обяд ще духа слаб вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха ще са 16° - 18° и ще са близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще е 1 – 2 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. По-късно през деня ще превали дъжд. Ще духа слаб, по високите части – до умерен западен вятър. Максимална температура на 1200 метра около 18°, на 2000 метра – около 11°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.