1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време

Над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време

Максималните температури в Източна България ще достигнат 13°-15°, в останалата по-голяма част от страната – между 7° и 12°

Над страната ще преобладава облачно, а на места в равнините и мъгливо време. По-значителни разкъсвания на облачността ще има над Североизточна България. На места в югозападната половина от страната ще превалява дъжд. В Източна България ще духа умерен юг-югоизточен вятър и там максималните температури ще достигнат 13°-15°, в останалата по-голяма част от страната – между 7° и 12°, в северозападните райони ще се задържат по-ниски: 4°-6°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще преобладава облачно време, с по-значителни разкъсвания на облачността над северното крайбрежие. Ще духа умерен вятър от юг-югоизток. Максимални температури на въздуха: 12°-14°. Температурата на морската вода е 7°. Вълнението на морето ще бъде 2 бала.

Над планините ще преобладава облачно време. На места ще превалява слаб дъжд, над 1800 метра – слаб сняг. По-значителни ще бъдат валежите в Рила и Пирин. Ще духа силен по билата и временно бурен вятър от юг-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 6°, на 2000 метра – около 0°.

Атмосферното налягане ще се задържи малко по-ниско от средното за декември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.