1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. През по-голямата част от деня над много райони ще преобладава слънчево време

През по-голямата част от деня над много райони ще преобладава слънчево време

Снимка:

Максимални температури - предимно между 19° и 24°

През по-голямата част от деня над много райони ще преобладава слънчево време. По-значителна ще е облачността над Североизточна България. Запад-северозападният вятър още от сутринта ще се усили - умерен, на отделни места в Северна България след обяд и временно силен. По-късно през деня от север ще започне ново увеличение на облачността и през нощта срещу вторник на отделни места слабо ще превали. Максимални температури - предимно между 19° и 24°, в София - около 19°. Такава е прогнозата за времето на НИМХ към БАН, съобщи Агенция „Фокус”. Атмосферното налягане ще се понижава и ще стане близко, но малко по-ниско от средното за месеца.

Над Черноморието ще има променлива облачност, често до слънчево. Сутринта вятърът ще е от югозапад, но постепенно ще се обърне от запад-северозапад, умерен. Максимални температури по крайбрежието 22°-24°. Температурата на морската вода вече се понижи, особено по северното крайбрежие, където е едва 15°-16°, а по южното е 21°-23°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще има слънчеви часове. Повече ще бъде облачността рано сутринта и по-късно през деня. Ще духа умерен и силен северозападен вятър. Максимална температура на 1200 метра: 12°-13°, на 2000 метра - около 6°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.