1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Сравнително топло за втората половина от ноември ще остане и днес времето

Сравнително топло за втората половина от ноември ще остане и днес времето

Максимални температури – между 10° и 15°

И днес времето в страната ще остане сравнително топло за втората половина от ноември. Ще бъде динамично, с променлива, по-често значителна облачност и на отделни места, главно в южните райони от страната, с превалявания от дъжд. Преди пладне на много места в равнините и в котловините ще има мъгла или намалена видимост. Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

В Източна България ще продължи да духа до умерен южен вятър и там дневните температури ще са най-високи – до 17°-18°. В останалата част от страната максимални – между 10° и 15°, по-ниски в крайните северозападни райони: до 8°-9°; там през целия ден ще остане мъгливо. В София максимална температура около 14°.

Над Черноморието облачността ще е предимно значителна, с временни разскъсвания около обяд. Вятърът ще е умерен от юг. Дневните температури ще достигнат до 15°-17°. Температурата на морската вода е 13°-14°.

Над планините облачността ще е променлива, в южните планински масиви по-често значителна и там ще превали дъжд, по най-високите върхове на Рила и Пирин – слаб сняг. По-значителни валежи се очакват в южните райони на Родопите. Вятърът ще е силен, по върховете до бурен от юг-югозапад. Максимална температура на височина 1200 метра 9°-10°, а на 2000 метра - около 3°.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.