1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават

Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават

Западният вятър ще се усили, чувствително в Дунавската равнина, и с него ще започне да нахлува студен въздух

Днес още преди обяд облачността ще намалее и над Източна България, където южният вятър също ще се ориентира от запад. От запад пък облачността отново ще се увеличва, ще има и превалявания. Западният вятър ще се усили, чувствително в Дунавската равнина и с него ще започне да нахлува студен въздух. Температурите в Северна България и високите котловинни полета бързо ще се понижават и през нощта там дъждът ще премине в сняг. Все още с високи дневни температури от 8-10° в почти цяла Северна България до 15° в Югоизточна, в София 9-10°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

По Черноморието облачността ще се разкъса и временно намалее. Към края на деня отново ще се увеличи. Преди обяд вятърът все още се е от юг, но ще се ориенитара от запад и ще се усили. Максимални температури до 10-12°. Вълнението на морето ще е 2-4 бала, по-значително по-северното крайбрежие.

И над планините ще има временни разкъсвания на облачността, но през деня от запад тя отново ще се увеличи. Ще превали сняг. Вятърът ще е силен от запад, по Старопланинското било временно и бурен. Дневна температура на 1200 метра 4-5°, на 2000 метра минус 2°, но ще започнат да се понижават .

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.