1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Валежи от дъжд в Югоизточна България и по Черноморското крайбрежие

Валежи от дъжд в Югоизточна България и по Черноморското крайбрежие

Максималните температури в повечето места ще са между 1° и 6°, в София 1°

Времето ще бъде облачно с валежи, главно в Централна и Източна България, като в Югоизточна България и по Черноморското крайбрежие валежът ще е от дъжд, а в останалите райони дъждът ще преминава в сняг. Вятърът ще се ориентира от север-североизток и ще е до умерен, в източните райони и силен. През нощта срещу сряда валежите ще продължат. Ще бъдат значителни в Североизточна България. Там и по планинските проходи ще има виелици и навявания. Температурите ще продължат да се понижават и ще са почти без дневен ход. Максималните в повечето места ще са между 1° и 6°, в София 1°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще е облачно с валежи от дъжд. Ще духа умерен до силен вятър от север-североизток. Максимални температури 7°-9°, температура на морската вода 13°. Вълнение на морето 2- 4 бала и ще се усилва. В планините ще е облачно с превалявания от сняг.

Повече ще са валежите в Стара планина. Ще духа умерен до силен вятър- в по-ниските части от изток, североизток, по най-високите върхове от югоизток. След обяд ще се усилва. Максимална температура на 1200 метра 2°, на 2000 метра минус 5°. Атмосферното налягане ще се повишава, но ще остане по- ниско от средното за ноември.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.