1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето над страната ще бъде доста ветровито

Времето над страната ще бъде доста ветровито

Снимка:

Максимални температури от 1-2° в Североизточна България до 9-10°

Времето над страната ще бъде доста ветровито – ще духа умерен, в Дунавската равнина и Източна България силен запад-северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево, в сутрешните часове с временно увеличение на облачността. Максимални температури от 1-2° в Североизточна България до 9-10° в крайните югозападни райони. За София около около 3°. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

На Черноморието ще бъде предимно слънчево. В сутрешните часове ще има малко облаци, но без валеж. Ще духа умерен до сирен запад-северозападен вятър. Максимални температури между 5 и 8°. Температурата на морската вода е 12-13°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

На планините ще духа силен и бурен северозападен вятър. Ще бъде предимно слънчево с временни увеличения на облачността в сутрешните часове. Максимална температура на 1200 метра 0° на 2000 метра минус 6°. Атмосферното налягане ще бъде по-високо от средното за месец ноември. През деня ще остане почти без промяна.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.