1. Начало
  2. Новини
  3. Времето
  4. Времето остава без съществена промяна - все още сравнително топло за втората половина от ноември

Времето остава без съществена промяна - все още сравнително топло за втората половина от ноември

Максимални температури - между 10° и 15°

Времето остава без съществена промяна - все още сравнително топло за втората половина от ноември. Ще бъде предимно облачно. Разкъсвания и намаления на облачността ще има над югозападните райони, но на места в останалата част от страната ще превали слаб дъжд. В низините преди пладне ще има мъгла, която в западните райони от Дунавската равнина ще се задържи почти през целия ден. Там и дневните температури ще са по-ниски - до 8°-10°, в останалата част от България максимални - между 10° и 15°, в югозападните райони до 16°-18°, в София 13°. Вятърът и в Източна България вече ще е слаб, запазвайки се от юг. Такава е прогнозата за времето на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН, съобщи Агенция „Фокус”.

Над Черноморието ще е предимно облачно. Очакват се и слаби превалявания. Вятърът ще е слаб от изток. Много малка дневна амплитуда на температурата - сутринта от 10°-12°, след обяд до 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала. Температурата на морската вода е 13°-14°.

Вятърът по високите части на планините значително ще отслабне, запазвайки се от южната четвърт. Ще бъде предимно облачно, на места краткотрайно ще превали. Макар и временно, но над западните планински масиви ще има намаление на облачността. Дневна температура на 1200 метра: 8°-9°, на 2000 метра - около 2°. Атмосферното налягане ще се задържи значително по-ниско от средното за месеца.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.