1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Agritechnica 2023: Пълен успех и вдъхновяващ спектакъл от иновации

Agritechnica 2023: Пълен успех и вдъхновяващ спектакъл от иновации

По-международна, по-иновативна, по-фокусирана върху младите земеделски професионалисти

Водещият световен търговски панаир за селскостопанска техника Agritechnica - проведен на изложбените площи в Хановер, Германия, от 12 до 18 ноември 2023 г., приключи, като се похвали с рекорден брой от 470 000 посетители от 149 страни. 2812 изложители от 52 страни представиха своите иновации, продукти и услуги в 24 зали на напълно резервираните изложбени площи.

Agritechnica 2023 демонстрира иновационната сила на селскостопанските технологии и как международното земеделие може да увеличи максимално ползите от тях. Под водещата тема "Зелена производителност", Agritechnica подчерта претенцията си за техническо лидерство с над 300 международни събития и конференции. Около 400 експерти дадоха отговори на много въпроси на бъдещето, поставяйки темите за производителността и опазването на ресурсите на голяма международна сцена.

С многобройните си всепризнати иновации и концепции, Agritechnica 2023 послужи като важен пазарен наръчник за пускане на пазара на продукти и нови решения. 251 продукта бяха регистрирани за "Agritechnica Innovation Award", а визионерските концепции бяха изтъкнати в наградата "DLG-Agrifuture Concept Winner 2023". А с "Трофея за системи и компоненти" индустрията на доставчиците демонстрира ролята си на двигател на иновациите в сектора на селскостопанската техника.

Програмата за млади земеделски професионалисти беше популярна сред по-младия посетителски сегмент, както с Деня на младите фермери, така и с "Campus & Career", където DLG и нейните партньори представиха цялостна програма за информация и съвети по всички аспекти на професионалната кариера. Тъй като много селскостопански предприятия в момента са в процес на предаване на стопанствата си, потенциалните млади предприемачи се стремят да вземат оптималните инвестиционни решения.

DLG Spotlight на тема "Интелигентно земеделие" представи текущото състояние на автоматизацията и свързаността в селското стопанство. Изложителите представиха своите дигитални решения за интелигентно земеделие за по-голяма ефективност и устойчивост, привличайки интереса на широката преса.

Мястото за "стартиране на агрохрани" за основатели на компании в селскостопанския и хранителния сектор събра творчески предприемачи от цял свят заедно с инвеститори, осигурявайки стимул за технически прогрес.

Встъпителното "Drive Experience", на тестова писта на място, предложи възможност за тестване на трактори, оборудвани с алтернативни енергийни системи.

"Като водещо световно търговско изложение за селскостопанска техника, Agritechnica 2023 демонстрира колко високоиновативна е индустрията. След четири години изложителите най-накрая успяха да представят богатството си от иновации пред света тук в Хановер", казва Тимо Зипф, ръководител на проекта Agritechnica. "Всички оцениха възможността за дискусии лице в лице, обмен и възможности за работа в мрежа, както и за създаване на нови бизнес контакти", добави Зипф.

"Сърцето на международната индустрия за селскостопански машини бие в ритъма на Agritechnica", подчерта Тобиас Айхберг, управляващ директор на DLG Service GmbH.

"С награди като "Woman in Ag" и "DLG Agri Influencer Award" ние не само признаваме работата на широк кръг фермери, но и ги подкрепяме в разширяването на техните мрежи", заяви Фрея фон Цетриц, главен изпълнителен директор на DLG Holding GmbH.

Следващата Agritechnica ще се проведе от 9 до 15 ноември 2025 г.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.