Агритехника 2015

От 8 до 14 ноември – решения за земеделието в процес на промяна

Най-голямото търговско изложение в света за селскостопанска техника и оборудване Агритехника в Хановер, Германия, ще привлече около 2800 изложители от 52 страни от 8 до 14 ноември 2015 г. Всички водещи компании в бранша ще бъдат представени с пълната гама от продуктите си. Агритехника е с по-голямо международно участие отвсякога. 1 563 изложители (56%) са от страни извън Германия. Това представлява нов рекорд. Най-големият брой чуждестранни компании идва от Италия (391 фирми), Холандия (126), Турция (109), Франция (103), Китай (100), Австрия (70), Полша (68), Канада (60), САЩ (54), Обединеното кралство (46), Дания (46), Испания (43) и Финландия (39). Значително увеличение показват изложителите от Турция, Италия и Финландия.

DLG смята, че увеличаването на изложителите е ясен сигнал за по-нататъшното нарастване на глобалната ориентация на фирмите и на агробизнеса. Компаниите планират да използват платформата на Агритехника за разкриването на нови пазари. Агритехника е световен център за иновации и нови разработки в земеделската техника и оборудването. Изложението предлага не само иновационни платформи за модерни машини и съоръжения, но също така предоставя идеи и очертава тенденциите за важни въпроси, свързани с бъдещето на агробизнеса и селскостопанското оборудване. Ето защо панаирът привлича онези земеделски стопани, които искат да са добре оборудвани, за да отговорят на предизвикателствата на бъдещето, включително и използването на най-новите технологии.

Необходимостта да се подготвят правилно фермите за бъдещето означава, че земеделските производители и производителите на машини от цял свят имат огромна потребност от информация. Те искат да използват наличната техника още по-ефективно, ефикасно и устойчиво. Агритехника със своята уникална програма за информация им предлага правилната платформа. През тази година DLG очаква над 400 000 посетители, включително около 100 000 чуждестранни гости от чужбина.

Повече от 300 номинации за наградите на Агритехника са израз на непрекъснатото обновяване на сектора за селскостопански машини, който продължава да се развива със завладяващи технологии. Те не само вдъхновяват посетителите на изложението, но и стимулират напредъка в иновативните практики за благото на земеделието и обществото. Комисията за иновации на Агритехника е определила четири златни и 44 сребърни медала за изключителни технологични иновации в селското стопанство. По време на изложението ще бъдат връчени призовете Трактор на годината, Специализиран трактор, Трактор за дизайн и Най-добро съоръжение.

Повече подробности в рубрика Актуално на портала

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.