1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. „Двигател на годината®“ 2014 за задвижване на новите комбайни Case IH Axial-Flow 9240

„Двигател на годината®“ 2014 за задвижване на новите комбайни Case IH Axial-Flow 9240

Той е малък по размер, но с отлична производителност и висока мощност

2014 година дава нов акцент в историята на Case IH: новите комбайни Axial-Flow® 9240, които ще излязат в началото на лятото на 2014 г., ще бъдат захранвани от новия двигател Cursor 16 от FPT Industrial. В знак на признание на технологичното съвършенство на FPT Industrial, този двигател беше избран за "Двигател на годината"® за 2014 от списанието „Diesel“.

За Case IH това е идеалният двигател за модел 9240 от серията Axial-Flow® 240. Малък по размер, но с отлична производителност и висока мощност, този нов двигател се характеризира със своето изключително съотношение мощност-тегло. „Мощността с по-малко тегло, характеризира точно вида на двигателя, както винаги сме искали за нашите комбайни. Високата производителност и ефективност, съчетана с нисък разход на гориво и емисиите – чудесен пакет, който намалява цената и осигурява оптималното решение за прибиране на реколтата от нашите клиенти“, казва Пол Харисън, мениджър по прибиране на реколтата за Европа.

Водещи в индустрията по обработка на изгорели газове


Новият Cursor 16 използва висока ефективност на Селективната каталитична редукция, HI-ESCR, която е разработена и патентована от CNH Industrial. Двигателят е изцяло в съответствие с Tier IV/Tier 4 Final и наредбите за емисиите Euro VI и е описан от главния редактор на списание Diesel, Фабио Бутури, като „16-литров двигател, доставящ 18-литрова мощност в 13-литрова опаковка." Компактен, но мощен Cursor 16 превъзхожда в управлението и захранването, като същевременно доставя ефективността, надеждността и гъвкавостта, характерни за двигателите от фамилията Cursor.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.