1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. EIMA 2024: От 6 до 10 ноември голямото събитие в Болоня

EIMA 2024: От 6 до 10 ноември голямото събитие в Болоня

Богато техническо съдържание и множество иновации

46-ото издание на международното изложение за селскостопанска механизация EIMA в Болоня, организирано от FederUnacoma, обещава да бъде с рекордни числа и с нов раздел, посветен на демонстрационни тестове на дронове, селскостопански роботи и усъвършенствани цифрови системи.

Организационната машина на EIMA 2024 работи на пълни обороти и подготвя запомнящо се издание. Международното изложение за машини и оборудване за селското стопанство, горското стопанство, животновъдството, биоенергията и озеленяването вече има резервирани около 1500 изложители и продължава да получава заявки за участие от цял свят. Осем месеца преди откриването на изложението EIMA International вече е разпределила почти цялата налична изложбена площ.

„През годините EIMA се утвърди като едно от "топ" събитията не само в земеделския сектор, но и на сцената на търговския панаир, благодарение на техническото съдържание, а също и на икономико-политическите ценности, които го превръщат в отправна точка за икономическите оператори, земеделските производители, професионални и търговски организации, както и за изследователи, студенти, публични администрации, общини и хоби фермери, любители на градинарството и дейностите в селска среда“, каза Симона Рапастела, генерален директор на FederUnacoma.

Изложението ще представи над 50 хиляди модела машини и оборудване и е разделено на 14 сектора и 5 специализирани салона, посветени съответно на компоненти, биоенергия, градинарство, напояване и модерна електроника.

Над 150 конференции, семинари и конференции ще оживят това издание и ще имат за цел да опишат тенденциите на съвременното земеделие и да анализират факторите, които могат да повлияят положително или отрицателно на секторния пазар.

EIMA International се провежда в година, в която проблемите, свързани с увеличаването на производствените разходи, ценовите листи и проблемите на търговията, логистиката и транспорта, произтичащи от войните в Украйна и Близкия изток, все още продължават, но отвъд тази конкретна конюнктура търсенето на селскостопанска техника на световно ниво остава високо и е предопределено да нарасне значително през следващите години.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.