1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. EIMA International, издание 2016

EIMA International, издание 2016

Всички изложбени площи са продадени

Цялата търговска площ в центъра на Болоня вече e разпределена за 42-ото издание на международното изложение на селскостопанска техника, повече от шест месеца преди откриването. Въпреки добавянето на седем сглобяеми павилиона към постоянните съоръжения, трудно ще се отговори на исканията за изложбено пространство, които все още пристигат. Освен представители на италианската индустрия, ще участват производители от Германия, Франция, САЩ, Испания, Турция и Китай в едно събитие на изложители от 43 страни и очаквани посетители от 140 държави.

Първата фаза от организацията на EIMA International има за цел идентифицирането на участниците. Тази фаза е завършила и е започнала втората фаза – разпределяне и оптимизиране на изложбените площи за 42-ото издание на EIMA - едно от най-престижните световни събития в селскостопанското машиностроене, което включва водещи в сектора производители. Планирано е, то да се проведе в периода между 9 и 13-ти ноември в Болоня.

Пристигат искания за участие от национални и международни производители, които са заели почти цялата изложбена площ. Шест месеца преди началото на изложението, 95% от изложбената площ или 150 000 кв. м от вътрешната и 375 000 кв. м от външната площ, вече са заети, като има и чакащи в списъка. В момента се разчертават плановете в павилионите за фирмите изложители и поставянето на мебели, за да се гарантира най-рационалното използване на площите.

За да се осигури място за 1900-те фирми, които желаят да участват, седем временни павилиона ще бъдат добавени към 18-те постоянни, както и открити площи ще бъдат оборудвани за демонстрационни опити.

С това високо ниво на участие и като се има предвид, че последното издание от ноември 2014 привлече рекордните 236 000 посетители, през настоящата година се очаква изложението на селскостопанска техника да има огромно икономическо значение за Болоня. Това изисква значителни усилия за градските власти, агенциите и транспортната инфраструктура, за да се осигури логистиката за посетителите.

Логистиката и системата за посрещане на всички, които пристигат на търговското изложение, придобиват все по-голямо значение на фона на нарастващата интернационализация на събитието. Сред фирмите изложители, ще пристигнат 460 представители от 43 страни. Данните, събрани до момента от FederUnacoma - италианската федерация на селскостопанските машинопроизводители, показват, че това издание на EIMA International ще представи фирми от цял свят и ще бъде глобален преглед на селскостопанското машиностроене в Европа и САЩ. Ще участват водещи производители на селскостопанска техника и оборудване, които ще се представят пред многобройните бързо развиващи се пазари, навлизащи все по-активно в международния бизнес. На изложението ще пристигнат 40 фирми от Франция, повече от 60 от Германия, около 60 от Испания, 30 от САЩ и голям брой участници от страни като Турция - повече от 90, Китай - около 140 и 20 от Индия.

Статистиката показва увеличение на исканията за участие в такива области като Сектор IV Засяване и торене, Сектор V Растения и растителна защита и Сектор VIII Машини за първична обработка и съхранение на продуктите.

Постъпили са заявки за всички 14 специализирани сектора на изложението, които са групирани в четири тематични салона, посветени на различни компоненти - EIMA Биоенергия, EIMA Енергия, EIMA Градинарство и поддържане на почвата, EIMA Зелено и мултифункционално селско стопанство.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.