1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Фермерите поискаха MF 9S и го получиха

Фермерите поискаха MF 9S и го получиха

Първите трактори от най-мощната серия на Massey Ferguson ще бъдат на БАТА АГРО 2024

218 световни премиери бяха представени на Агритехника в Хановер. Дългоочакваното събитие, което се завърна в целия си блясък след 4-годишно прекъсване, беше световната сцена, на която Massey Ferguson показа за първи път своя шедьовър - MF 9S.

 

„Тракторът Massey Ferguson 9S е всичко, което фермерите искат – по-голяма мощност, невероятен комфорт, подобрен дизайн на двигателя, икономичност, по-мощна хидравлика“, заяви Тиери Лот, вицепрезидент и управляващ директор на Massey Ferguson за Европа и Близкия изток, след официалната премиера на серията.

 

 MF 9S -Varex

„Massey Ferguson 9S е завършекът на един процес, който компанията стартира през 2020 г. с цялостно обновяване на продуктовата гама на тракторите от 90 к.с. до флагманската серия от 400 к.с. Всичко стартира със серията MF 8S, като етапно бяха сменени всички други серии. Философията на компанията е разработките й да бъдат вдъхновени „от фермери за фермери“ – всички технологични нововъведения при всички серии и особено в новата MF 9S са провокирани от новото поколение фермери в Европа“, заяви Филип Лазаров, търговски директор на Варекс, официален вносител на марката Massey Ferguson за България.

 

Серията MF 9S съчетава всички най-нови и иновативни технологии в агроиндустрията

  • Шест нови модела, предлагащи максимална мощност от 285 к.с. до 425 к.с.
  • По-висока производителност и по-ниски експлоатационни разходи, благодарение на икономичния 8,4-литров, 6-цилиндров двигател AGCO Power с единично турбо, ясен контрол на емисиите – Stage V без необходимост от EGR клапан.
  • Повишена ефективност, осигурена от лесната за използване, добре доказана безстепенна трансмисия Dyna-VT, монтирана като стандарт.
  • Уникалният дизайн MF Protect-U предотвратява вибрациите, като същевременно подобрява видимостта и намалява нивата на шум в кабината до само 69dBa.
  • Най-добра в класа видимост с помощта на нова, просторна кабина от 3,4 m³ с 6,6 m² остъклена площ
  • По-висок комфорт и драстично намаляване на умората на оператора, заради новите вградени нива на опции за автоматизация, включително MF AutoTurn, AutoHeadland и TIM ISOBUS Tractor Implement Management.
  • Възможност за намаляване на уплътняването и разхода на горивото с новата опция – централна система за помпане на гумите за всички модели
  • Модерните, сложни приспособления се управляват с лекота от мощната, ефективна хидравлика с висок дебит и сензор за натоварване, предлагаща до 400 литра/мин при 1850 об./мин.
  • По-голяма стабилност и сцепление, осигурени от 3,1 м. междуосие, което поддържа гъвкавост с радиус на завиване от 5,75 м. за отлична маневреност.
  • MF By You – нова фабрична услуга, която позволява на собствениците да определят допълненията към техния трактор, така че да повишат неговата производителност, комфорт и гъвкавост.

 

 MF 9S

Моите пожелания към фермерите в България са да имат добри добиви, да отглеждат грижливо земеделските култури и да постигат много успехи. Знам, че да си фермер не е лесно, необходима е много смелост. Вие изхранвате света, затова продължавайте да вършите вашата работа, а ние с нашия бранд и нашите машини ще ви помагаме в това предизвикателство“, заяви Тиери Лот.

 

„В България от серията MF 9S ще представим по-мощните модели, а първите експонати ще бъдат на БАТА АГРО 2024, обяви Филип Лазаров и посочи акцентите в работата на Варекс за новата година. - Ще се фокусираме върху партньорството ни с Claydon, имаме амбициозни цели и по отношение на пръскачките Grim от Италия и Chafer от Великобритания.“

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.