1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Гроздокомбайните BRAUD на NEWHOLLAND – лидерство и иновации с традиции

Гроздокомбайните BRAUD на NEWHOLLAND – лидерство и иновации с традиции

Пести усилията на над 70 работника по време на беритба и има целогодишно приложение с модулни системи за беритба, ронкане, очистване, подрязване, пръскане, обезлистяване и други

От самото начало, през 1975 г., гроздокомбайните Braud предоставят най-качествения гроздобер с най-висока производителност. И днес новите серии Braud 9000 продължават традицията. За повече от 40 години, с помощта на екип от подготвени специалисти във фабриката в Коекс, Франция, New Holland проектира, произвежда и продава над 15 000 гроздокомбайна – сигурно доказателство за тяхното високо качество, ефективността им на работа при гроздобер и възможността им да отговорят на нарастващите очаквания за мултифункционална машина на винопроизводителите от цял свят.

Мултифункционалният BRAUD 9000 L от New Holland  има целогодишно приложение с различни модули и системи за беритба, ронкане, очистване, подрязване, пръскане, обезлистяване и др. С помощта на различни системи и технологии, гроздокомбайнът оптимизира работата и повишава както нивото на производителност, така и качеството на продукцията.

Кабината на Braud 9000 е проектирана, за да пасне идеално на всеки, като осигури максимално удобство. Седалката и воланът се регулират по желание. Стандартният подлакътник и интегриран джойстик осигуряват достъп до най-използваните функции. Безопасни, тихи и комфортни, кабините отговарят на най-високия стандарт – Ниво 4, от новата европейсака директива Machinery Directive 2006/42/CE. Кабините на гроздокомбайните Braud 9000 разполагат с окачване и са шумоизолирани. Това прави управлението по-гладко и по-удобно. Кабините са херметизирани, с отопление и климатик. Те са проектирани да предлагат оптимален комфорт и защита по време на прибиране на реколтата, пръскане и други операции.

Braud-grapecombine1

Интегрираната система за интелигентно управление и цветният тъчскрийн монитор IntelliView™ IV осигуряват пълен и лесен достъп до всички ключови функции на комбайна. Оптимизирането на производителността за различните сортове грозде никога не е било по-лесно. Новите серии Braud 9000 са проектирани, така че да намалят необходимото време и средства за поддръжка.

Braud-grapecombine

Тръскащата система Braud SDC e всепризната за най-добрата система за гроздобер. Всеки от тръскащите пръти е независим и е захванат в задната част с гъвкава фиксация. Това фиксиране позволява перфектен контрол на действието на тръскащия прът и максимална гъвкавост за щадящо бране. Тръскащите пръти могат бързо и лесно да се активират или дезактивират, според зоната на плододаване. За New Holland Braud внимателното отношението към лозето и гроздето са приоритет. Доказаната система Noria с полиуретанови транспортиращи кошнички, осигурява най-нежно внимание и към двете. Без загуби при гроздобера.

Braud-grapecombine3

Новите Common Rail двигатели от Fiat Powertrain с електронно управление предлагат повишена мощност и икономичност. С диапазон от 141 к.с. до 175 к.с. и избор от 4 или 6 цилиндъра, новите двигатели oсигуряват повече мощност и въртящ момент, при средна икономия на горивото от 35%.

Времето за гроздобер се съкращава всяка година. Затова новите серии Braud 9000L могат бързо да се адаптират за работа в различни лозови масиви, за да гарантират максимална ефективност.

Новите транспортиращи ленти, предвидени за усилено натоварване са по-широки, за още по-добро разпределение на гроздето В резултат от прецизната работа на вентилаторите, премахването на отпадъците е още по-ефективно. С гроздокомбайните Braud 9000L получавате по-висока производителност и по-чиста продукция. Новата хидростатична трансмисия осигурява подобрено сцепление и повишена производителност при неравни терени. Антиприплъзващата система Anti-skid автоматично управлява колелата на машината за оптимална работа по склонове, при мокри условия и влажна почва.

Braud-grapecombine2

Съвместната работа на радара, новата хидростатична помпа с електронно управление и системата IMS дават възможност на оператора да зададе фиксирана скорост, която да се поддържа постоянно по време на гроздобера. Системата автоматично се приспособява към промените на терена.

Braud притежават и система, която контролира автоматично височината и страничния наклон. След като операторът зададе желаната височина на беритбения модул, тя се поддържа автоматично. Сензори предпазват беритбения модул от контакт със земята при работа в неравен терен.

Също, като интегрираната система за почистване, всички модели от най-новата серия Braud 9000 са оборудвани с  IMS 2.0 като стандарт. В работен режим Интелигентната система за управление IMS постоянно следи разхода на гориво на двигателя. При лек режим на натоварване или в края на реда, когато операторът изключва тръскащите пръти и вентилаторите, IMS настройва оборотите на двигателя, така че да отговорят на нуждите в момента. Това спестява гориво без да е необходима намесата на оператора.

В България гроздокомбайните BRAUD New Holland се предлагат от единствения официален вносител на марката за страната ИНТЕРАГРИ. Ето какво споделят технолозите на един от големите клиенти на ИНТЕРАГРИ Винпром Карнобат, които работят с две поколения гроздокомбайни NEW HOLLAND Braud, както и с цял арсенал  трактори NEW HOLLAND T4F:

„Предимството на механизирания гроздобер е, че има много по-малко загуби, отколкото ръчният гроздобер. Освен това качеството на обраното грозде е много по-добро. Няма странични примеси, като зелени части, листа, чепки, леторасли и др.

Освен това производителността на гроздокомбайна Braud е много по-висока, отколкото ръчният труд на хората, което е едно голямо перо по време на гроздобер, тъй като един гроздокомбайн може да замени между над 70 работници на ден. Разходът за гроздокомбайна е само гориво и заплата на механизатора, плюс амортизация.

Имаме пръскачен модул към гроздокомбайна и през вегетацията го използваме за пръскане на лозята. Почистващият механизъм на гроздокомбайна е много добър и гроздето е абсолютно чисто, без странични примеси. Това спестява разхода, да се приеме гроздето през гроздомелачката, а може директно да попадне в съда за ферментация.

При използването на гроздокомбайн, качеството на реколтата е по-добро по няколко причини. Единият основен фактор е пръскачният модул. Той е доста добър и производителността му е много голяма. Пръскачката пръска 4 реда, което реално замества 2 или 3 прикачни пръскачки на трактор. Хубавото в случая е, че пъскачният модул е с общ обем от 3 000 литра, в сравнение с други, конкурентни на NEW HOLLAND комбайни, които са с по 1 000 – 1100 л. един резервоар, тоест общо са 2200 л. Това предполага по-малко зареждания през деня и покриването на повече декари. В смисъл работата на комбайна е уплътнена през деня, вместо да прави преходи и да губи време да зарежда с вода и препарат. Там се губи една много голяма част от времето.“

ИНТЕРАГРИ България е единствен официален вносител на NEW HOLLAND и BRAUD в страната. В портфолиото си, ИНТЕРАГРИ предлага цялостни решения за лозаро-овощарство, със самоходна техника NEW HOLLAND, гроздокомбайни BRAUD, специализирана прикачна техника за лозарство на PROVITIS, прикачна техника за почвообработка на BEDNAR. За повече информация: тел. 0700 46 666, www.interagri.bg и социалните мрежи на ИНТЕРАГРИ.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.