1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Когато семейната традиция върви в крак с модерността: Тайните на успеха на Herdade do Pigeiro

Когато семейната традиция върви в крак с модерността: Тайните на успеха на Herdade do Pigeiro

Португалска ферма и BKT, водещ мултинационален производител на гуми Off-Highway, споделят общи ценности

Перфектен пример за екологично развитие. В сърцето на живописния град Аландроал в региона Alentejo, известен район за производство на изискани вина в Португалия, можете да намерите Herdade do Pigeiro, семейна ферма, която има дълга история както на традиции, така и на иновации. Изключителната еволюция на Herdade do Pigeiro поставя пътя за устойчиво бъдеще в португалския селскостопански сектор. Това е добродетелен пример, който BKT, водещ мултинационален производител на гуми Off-Highway, се опита да разкаже и подчертае заради споделените ценности, които се представят.

Успехът на Herdade do Pigeiro започва през Втората световна война, период, в който фермата играе основна роля в общността. Щедрата подкрепа на компанията надхвърли нейните полета, осигурявайки храна на местните жители по време на недостиг в продължение на няколко години. По този начин известната му практика на свободно отглеждане на свине се простира извън Португалия, успешно разширявайки дейността си в Испания и демонстрирайки ангажимента си да предоставя висококачествени продукти на международния пазар.

bkt-Herdade do Pigeiro

Тази репутация е подкрепена от внедряването на иновативни напоителни системи, които покриват почти 30% от земята и използват прецизно управление на водите чрез сензори и автоматизирани контроли.

Диверсификацията е друг основен аспект на компанията, като се възползва максимално от всеки парцел, за да гарантира, че ефективността на производството е оптимизирана. Фокусът е върху производственото разнообразие, което е от решаващо значение за продоволствената сигурност, особено на фона на нарастващото световно население.

За Herdade do Pigeiro устойчивостта се задвижва от технология, която е подобрила техните земеделски процеси, правейки ги по-ефективни с ниско въздействие върху околната среда, като същевременно не прави компромис с качеството на производството на храни.

Това е път на непрекъсната еволюция, ръководен от Луис Булхао Мартинс, главен изпълнителен директор на Herdade do Pigeiro, както и ентусиаст в областта на селскостопанското инженерство, който работи неуморно заедно със семейството си повече от четири десетилетия, за да контролира дейността на компанията и да гарантира нейния успех, какъвто го познаваме днес. Той работи заедно със сина си Афонсо Булхао Мартинс, генерален мениджър, източник на иновации и еволюция, и Бруно Пернас, полеви инженер, който има опит на първа линия във фермата.

bkt-Herdade do Pigeiro

Това е корпоративна визия, която се споделя от BKT, с която Herdade do Pigeiro има установени отношения повече от пет години.

"Избрахме гумите BKT заради тяхната тяга и товароносимост. Използваме гуми с различни размери и с различни спецификации, но има толкова широка продуктова гама, че винаги намираме тази, която най-добре отговаря на нашите нужди, казва Луис Булхао Мартинс. - Гумите, принадлежащи към гамата AGRIMAX, са тези, които използваме най-много. Ние всъщност ги монтираме на всички трактори и машини за прибиране на реколтата, тъй като те перфектно се адаптират към нашите условия и обстоятелства."

Основните модели в употреба включват AGRIMAX FORCE, идеална гума за трактори и комбайни с висока мощност, осигуряваща изключително сцепление и минимално уплътняване на почвата; AGRIMAX RT 765, която е идеална за тежки операции и прибиране на реколтата, и AGRIMAX TERIS, гума, която се отличава със своята надеждност при комбинирани операции, осигурявайки дълготрайна издръжливост дори при трудни условия.

"Гумите BKT предлагат изключително сцепление и товароносимост, осигурявайки превъзходна издръжливост и следователно оптимизирани операции без престой. В селското стопанство, където навременността е от решаващо значение, изборът на гуми BKT води до по-ниски разходи и нулеви прекъсвания за проблеми с гумите или поддръжката, обяснява Бруно Пернас. - Тяхната надеждност има положителен ефект върху крайната реколта."

По този начин партньорството с BKT е крайъгълен камък на успеха на земеделската компания, представлявайки споделен ангажимент за най-модерно развитие на селското стопанство, където технологията подкрепя ефективното и устойчиво управление на ресурсите.

Herdade do Pigeiro не само обработва земята, но и има визия: превръщането на работата на полето в истински ангажимент за живот с фокус върху благосъстоянието както на околната среда, така и на общността.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.