1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Мечта за устойчивост и успех: фермата SANDGÅRDEN И BKT гуми

Мечта за устойчивост и успех: фермата SANDGÅRDEN И BKT гуми

Доверявайки се на гумите BKT, шведската ферма Sandgården се изправя пред предизвикателствата на съвременното земеделие, съчетавайки уважение към земята и най-съвременни технологии

Една мечта се сбъдна като процъфтяваща ферма. Компанията Sandgården е историята на Peter Jonzon и неговото семейство, които превръщат 70 хектара земя във Vejbystrand, Южна Швеция, в модел на устойчиво и иновативно земеделие.

Ключът към техния успех се крие в дълбокия ангажимент за устойчиво земеделие. "Инсталирахме слънчеви панели за захранване на нашия дом, напоителни системи и всички дейности преди засаждане на картофи", обяснява Питър. И все пак, интеграцията на зелените технологии не спира дотук, като се простира и до тяхното селскостопанско оборудване.

bkt-Sandgården

В продължение на повече от десетилетие фермата реши да разчита на BKT за своите гуми за селскостопанска техника. Petronella Jonzon хвали качеството и издръжливостта на продуктите на BKT, които са от съществено значение поради честите трансфери: "Избрахме гумите BKT, защото се движим непрекъснато от фермата към полетата и забелязахме, че продуктите на BKT издържат много дълго, което означава, че тяхната устойчивост е отлична!"

Гумите BKT са нещо повече от инструменти; те са истински колеги за фермерите. Серията модели като AGRIMAX RT 855, AGRIMAX SPARGO, AGRIMAX RT 945 и AGRIMAX RT 955 е разработена, за да осигури висока товароносимост и оптимизирано сцепление, като същевременно намалява уплътняването на почвата.
bkt-Sandgården1

Това осигурява високопроизводителни операции в полетата, без да се компрометира жизнеността и производителността на почвата. В допълнение, тези гуми са перфектната комбинация от производителност, издръжливост и комфорт за потребителите, както потвърждава Pether Jonzon:

"Ние използваме прецизно оборудване за много полеви задачи и това е мястото, където продуктите на BKT се намесват. Фантастично е да имаш гуми с големи възможности за самопочистване, които не потъват в земята. Тези гуми са идеални за всички наши рутинни операции, дори когато метеорологичните условия не правят работата ни лесна."

Проектът за устойчивост и просперитет на фермата Sandgården намери ценен съюзник в BKT, партньор, който споделя тяхната отдаденост към околната среда, кръговата икономика и технологичните иновации.

Ключов аспект от техния бизнес е членството в асоциацията SydGrönt, която се управлява изцяло от земеделски производители.

"Ние сме членове на SydGrönt, асоциация, на която поверяваме продажбата на цялата ни продукция", казва Петер Йонзон. SydGrönt има за цел да разработва, продава и разпространява модерна гама от шведски плодове и зеленчуци, като гарантира, че продуктите на техните членове достигат удобно до шведските потребители.
bkt-Sandgården2

Последната глава от тази история на успеха е посветена на децата на Петър и Петронела. Родителите наистина не само искат да предадат наследството на фермата, но и дълбока страст към селското стопанство и силно чувство за стопанисване на околната среда. По този начин историята на фермата Sandgården и семейство Jonzon продължава - винаги държи поглед към бъдещето, докато е дълбоко вкоренен в настоящето, заедно с непоколебимия ангажимент към селското стопанство, което процъфтява в хармония със заобикалящата го среда.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.