1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. New Holland пуска на пазара тракторите T6 Auto Command

New Holland пуска на пазара тракторите T6 Auto Command

Те предлагат по-голяма ефективност и повече мощност в компактен формат

Към придобилата всеобщо признание серия трактори T6 на New Holland се присъединяват три нови модела с непрекъснато променлива трансмисия Auto Command™. Благодарение на системата за управление на мощността на двигателя EPM (Engine Power Management), четири-цилиндровите трактори T6.140, T6.150 и T6.160 развиват мощност от 163 к.с. при максимален въртящ момент 676Nm. Компактният им дизайн с четири цилиндъра обезпечава огромна маневреност, максимална гъвкавост при работа и внушителна производителност в съответствие със стандарта за емисии T4A.

„Серията T6 Auto Command е на път да се превърне в стандартния избор на професионалните фермери и специалистите в агробизнеса“, пояснява Лука Майнарди, директор „Продуктов мениджмънт на тракторите“. „Благодарение на приспособлението за задвижване (ПЗ) с голяма мощност, тези трактори са идеални за отглеждане на окопни растителни култури и зеленчуци. От своя страна ниската степен на уплътняване на почвата превръща моделите T6 в безусловно подходящи за работа с пръскачки. Плавното покачване и намаляване на скоростта осигурява бързина на пътя, а системата ECOBlue™ за СКР с водещи за бранша характеристики е черешката на тортата по отношение на набора от технологии за по-голяма ефективност.“

 Трансмисия Auto Command™ за още по-голяма ефективност

Тракторите от серия T6 са снабдени с непрекъснато променливи трансмисии Auto Command™ от последно поколение. Мястото на тяхното създаване и производство е заводът за трансмисии на New Holland в Антверпен. Самите T6 Auto Command представляват усъвършенствана версия на моделите с непрекъснато променливите трансмисии T7 CVT.

В тракторите T6 се използва идентична оперативна логика, базирана на мощността, като основните управляващи устройства са разположение на многофункционалната ергономична ръчка CommandGrip™. По този начин операторите могат да избират и настройват прецизно три прицелни скорости, както и да активират режима за регулиране на дистанцията.

Скоростта на машината се задава с точност до 0,01 км/ч. Минималната работна скорост при номинална скорост на двигателя е 20 м/ч и е идеална за някои специализирани задания, като операциите по ръчно засаждане, например. От друга страна максималната транспортна скорост на тракторите T6 AutoCommand е 50 км/ч.

Трансмисията Auto Command™ е проектирана така, че да бъде максимално ефективна и да осигурява възможно най-мощно механично задвижване при най-често използваните работни скорости за оран, както и при високи транспортни скорости. Този тип трансмисии се предлагат и във вариант ECO (50 км/ч), развиващи максимална скорост при ниски обороти на двигателя (1750 об./мин), подходящи за клиенти, изпълняващи широкомащабни транспортни задания.

За по-голяма безопасност, особено при теглене на пълни ремаркета по неравни терени, тракторите T6 Auto Command са оборудвани с технология Active Start Stop. Когато тракторът не се движи, трансмисията активно го поддържа в стационарно положение.

Подлакътник SideWinder™ II: отлична ергономия, спечелила множество награди

Получилият всеобщо признание подлакътник SideWinder™ II осигурява на операторите на T6 Auto Command максимална ергономичност. Както е известно на притежателите на трактори от сериите T7, T8 и T9, основните управляващи устройства са групирани на едно място с цел постигане на интуитивен контрол на машината.

Целия материал четете в рубрика Актуално на портала...

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.