1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Приключи 16-то издание на Националния аграрен семинар в Албена

Приключи 16-то издание на Националния аграрен семинар в Албена

Засилен интерес към излъчeните на живо лекции и дискусии по интернет портала AGRO.BG

Близо 100 земеделски производители се събраха на 16-то издание на Националния аграрен семинар „Селското стопанство и всичко за него”, организиран от Добрички панаир АД. Форумът се проведе в курорт „Албена” от 15 до 18 ноември.

На официалното откриване  присъстваха зам.-министърът на земеделието и храните Светлана Боянова, зам.-директорът на ДФ „Земеделие“ Драгомир Господинов, експерти от МЗХ,  кметът на община Добрич Детелина Николова, които се включиха в дискусия и отговаряха на въпроси на присъстващите фермери.

Акцентите на страната ни по отношение реформата в ОСП на ЕС представи евродепутатът Мария Неделчева в задочен поздрав към присъстващите фермери. Тя подчерта, че работи върху няколко приоритета, сред които изрявняването на директните плащания между стари и нови страни членки на ЕС, запазване на бюджета на ОСП, прехвърляне на средства от неработещи към работещи мерки.

16-то издание на аграрния семинар събра представители на браншови организации, арендатори, фермери, председатели на кооперации и частни земеделски производители от цялата страна. Участниците представиха своите предложения и проблеми, като заявиха готовност за диалог с цел разрешаване на проблемите в сектора. Дискутирани бяха темите, свързани с усвояването на европейските средства за земеделие и развитие на селските райони, предложенията на България по отношение на Общата селскостопанска политика на ЕС, защита на интересите на страната ни при промяна на ОСП и др.

За първи път лекциите и дискусиите от Аграрния семинар се излъчваха онлайн от Продуцентска къща „Агромедия” чрез интернет портала AGRO.BG. Регистриран беше засилен интерес от страна на потребителите.

 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.