1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. SAME DEUTZ-FAHR и CHANGLIN със споразумение за китайския пазар

SAME DEUTZ-FAHR и CHANGLIN със споразумение за китайския пазар

Беше създадено смесено предприятие за производство и продажба на трактори с марките DEUTZ-FAHR и SH DEUTZ-FAHR

Водещият производител на трактори, комбайни, двигатели и селскостопански машини SAME Deutz-Fahr (SDF) обяви подписването на споразумение за смесено дружество с китайската компания SHANDONG CHANGLIN AGRICULTURAL EQUIPMENT CO., LTD. (Changlin), група, чиито основни дейности включват производството на строителни машини и селскостопански трактори, базирана в Лини в провинция Шандонг.

Споразумението за създаване на съвместно предприятие предвижда равно участие на SDF и на Changlin. Съвместното предприятие е с първоначален инвестиционен капитал от 20 млн. евро, който е първият транш от цялата инвестиция в размер на 60 млн. евро.

Новосформираната компания Shandong Changlin DEUTZ-FAHR Machinery CO., LTD ще произвежда и предлага на китайския пазар трактори от 25 до 110 к.с. под марката SH DEUTZ-FAHR и от 110 до 300 к.с. под марката DEUTZ-FAHR.

Цел на съвместното предприятие е през 2015 г. да продава над 30 хил. машини на китайския пазар. Всички трактори ще се произвеждат в нов завод, който ще бъде построен на обща площ от 260 хил. кв. м, от които 60 хил. покрита. Той проектиран с капацитет от 50 хил. машини годишно. За да продава своите продукти, смесеното дружество ще използва съществуващата дилърска мрежа на Changlin, състояща се от 490 дилъри на територията на цялата страна.

"Това смесено предприятие има стратегическа стойност в развитието и плановете за растеж на нашата група, тъй като ще ни позволи ефективно да проникнем на важния и конкурентен китайски пазар. Селскостопанският сектор в Китай показва силен растеж, с голямо търсене на механизация, основана на иновативни технологии, които ще направят възможно да се поддържа на индустриалното развитие на селскостопанския сектор на страната. Ние се радваме, че важна местна компания като Shandong Changlin Agricultural Equipment е избрала да работи с нас за производството на нови трактори от среден и висок клас. Това е признание за качеството на нашите продукти, което позволява на групата SAME DEUTZ-FAHR, благодарение на непрекъснатите инвестиции в изследователска и развойна дейност, да отговори на специфичните изисквания на всеки пазар – заяви Лодовико Бусолати, главен изпълнителен директор на SAME DEUTZ-FAHR.

Чрез кооперирането с италианската компания SAME DEUTZ-FAHR, съвместното предприятие ще въведе патентовани технологии при тракторите с мощност от 100 до 300 к.с. и на CVT трансмисия. Проектът ще запълни нишата в производството на трактори от висок клас в Китай и ще приближи страната ни с една крачка към достигане на съвременни международни стандарти на тракторите" - коментира Джонг Mo, главен изпълнителен директор на Changlin Group и председател на съвместното предприятие.

Съвместното предприятие ще бъде официално представено на пазара по време на предстоящия търговски панаир в Джънджоу от 27-ми до 29-ти октомври 2011 т.г.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.