1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Агрошоу край селата Срацимир и Алтимир показа най-новите машини за пролетната кампания

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Агрошоу край селата Срацимир и Алтимир показа най-новите машини за пролетната кампания

И още: Нови ПРЗ на българския пазар

Лидери в областта на лозарството и винарството показаха новостите в бранша и позициите си на пазара по време на 22-рото издание на престижно изложение в Пловдив. В него взеха участие над 130 компании от 12 държави.

Теми като интегрирана растителна защита, борба с резистентността и устойчиво земеделие стават все по-актуални. В тази връзка агрохимическите компании разработват нови ПРЗ, които са с различен механизъм на действие.

Земеделската работа е надпревара с времето. За да спечелят обаче в това съревнование, фермерите имат нужда от надеждна и високопроизводителна агротехника. Кои са актуалните машини за пролетната кампания?

За седми път в Брюксел се събра Форумът за земеделие, за да обсъди бъдещето на европейското селско стопанство. Основан от Европейската асоциация на собствениците на земеделска земя и една от водещите фирми в разработването на ПРЗ, той си поставя за цел да разглежда възможностите за посрещане на предизвикателствата пред сектора.

Страната ни е сред участниците в проекта Хляб на мира, който символизира обединението и равнопоставеността на държавите членки на ЕС. Партньор на инициативата от българска страна е Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Опазването на културите от болести и неприятели е приоритетна задача за вас. Ето защо не трябва да подценявате навременното провеждане на растителнозащитните мероприятия. Не забравяйте и че използването на най-новите ПРЗ ще ви донесе допълнителни предимства. Какво показват опитите с най-новия фунгицид, който ще бъде регистриран у нас?

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 05.04.-12.04.2014 г.

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.