1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Тази седмица в АГРОФОРУМ: Clearfield Union, първият в България клуб на производителите на слънчоглед, навърши 5 години

Тази седмица в АГРОФОРУМ: Clearfield Union, първият в България клуб на производителите на слънчоглед, навърши 5 години

И още: Какви са приоритетите на компаниите за семена, ПРЗ, агротехника и прецизни технологии за 2013 г.

Тази седмица АГРОФОРУМ стартира с тема, свързана с изпълнението на стратегиите за развитие на местните общности у нас. На 5 октомври тази година беше обявен първият прием на проекти по ПРСР към МИГ Тетевен. Ще ви покажем какви са приоритетите на жителите на общината и как средствата по подхода ЛИДЕР ще помогнат за реализацията им.

Вторият Национален агросеминар, провел се в края на месец ноември т.г., за пореден път се доказа като водещ форум на новите идеи и печелившите технологии в земеделието. В знак на благодарност към зърнопроизводителите специализираните компании организираха за присъстващите томболи с големи награди. Кои са късметлиите и какви полезни продукти за своето производство получиха – ще научите тази седмица в АГРОФОРУМ.

През последните години царевицата се наложи като една от най-предпочитаните култури не само у нас, но и в целия ЕС, където площите с нея за 2012 г. достигнаха общо 227 млн. дка. Затова и царевицата беше акцент в презентациите на семенарските компании на провелия се Национален агросеминар в Пловдив.

Clearfield Union, първият в България клуб на производителите на слънчоглед, навърши 5 години от създаването си, стана ясно на семинара на НАЗ в Пловдив. В структурата членуват над 1 470 водещи земеделски производители, обединени от идеята за по-високи добиви от площи, които са силно заплевелени.

Мисия, посветена на устойчивото земеделие чрез внедряването на иновационни технологии – такава е философията на съвременните и модерни компании, ангажирани в агробизнеса. А крайната цел я знаем всички – увеличаване на продуктивността на земеделските култури. За целта са нужни качествена селекция и адекватна растителна защита – този комплексен подход беше презентиран именно на най-големия агросеминар у нас – този на Националната асоциация на зърнопроизводителите.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство"АГРОФОРУМ" за периода 15.12.-22.12.2012 г.

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.bg

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.