1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В АГРОФОРУМ ще видите: Агро Арена край Карнобат показа нови растителнозащитни решения

В АГРОФОРУМ ще видите: Агро Арена край Карнобат показа нови растителнозащитни решения

И още: В семеен чифлик край плевенското село Садовец се отглеждат коне от Дунавската порода

Високопроизводителна агротехника, отлично развиващи се посеви, адекватни растителна защита и торене – всичко това ви покажем в предаването. Но преди това ще ви заведем на откриването на най-новия агроцентър във Враца. 

Посевите с житни култури ще бъдат изравнени и здрави, ако преди сеитба сте обеззаразили семената. Точно за такива полета ще ви разкажем в следващите минути, пътувайки към Видинския регион. 

Във връзка с предстоящата жътвена кампания на дневен ред са високопроизводителни и икономични комбайни,  с които да приберете реколтата в срокове.

Агроарена на добрата растителна защита събра земеделски производители в землището на гр. Карнобат. Домакин на полето беше Теодор Иванов, който благодарение на успешната технология очаква високи добиви.

Тази година земеделците, които използваха органичен точен почвен подобрител, се надяват на високи добиви от пшеницата. Като Милко Маринов, с който заедно обходихме посевите му край село Крушовене.

Съчетанието на устойчива генетика и умела растителна защита са причина посевите в землището на плевенското село Градище да се развиват отлично въпреки обилните валежи и екстремните условия.  Следват подробностите.

През ноември в Щутгарт ще се проведе изложение, фокусирано върху производството на вино, сокове и отглеждането на специални култури. В рамките на събитието ще бъде проведен 62-рият Конгрес на немските винопроизводители. Страна партньор на изложението ще бъде Италия.

Стартът на конкурса „Трактор на годината 2017 се проведе в Болоня. В събитието се включиха представители на 13 водещи производители на трактори и 24-ма журналисти от най-влиятелните аграрни медии, включително и от България.

Началото на приказката за дунавските коне започва през 1951 г., когато породата официално е призната. Продължението на приказката за Дунавския кон днес откриваме в семеен чифлик край плевенското село Садовец.

Видео анонс на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ" за периода 04.06 - 11.06.2016 г

Програма на националното ТВ предаване за селско стопанство "АГРОФОРУМ"

Вижте повече информация за предаването на www.agroforum.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.