1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. В предаването АГРОФОРУМ тази седмица: шансовете за стопаните в необлагодетелстваните райони

В предаването АГРОФОРУМ тази седмица: шансовете за стопаните в необлагодетелстваните райони

И още: турнир по стрелба, чудеса на техниката и… репортаж с дъх на море!

В предишните издания на АГРОФОРУМ ви запознахме с възможностите, които дава мярка 121. Сега е време да ви разкажем малко за други две комбинации от същите две цифри: 211 и 212. С други думи казано – мерките, от които могат да се възползват стопаните в необлагодетелстваните райони. За тези земеделски производители средствата по двете мерки са добре дошли като компенсация заради това, че имат по-големи разходи и пропуснати ползи, отколкото производителите от останалата част на страната. А и още един плюс: другата цел на подпомагането е да се спре обезлюдяването в необлагодетелстваните райони. Повече за подпомагането по мерки 211 и 212, как може да се кандидатства и защо интересът към тях расте всяка година – вижте тази седмица в АГРОФОРУМ.

Не сменяйте канала, за да научите още интересни неща. Ако сте лозар, няма как да не ви заинтригува репортажа ни от масива край село Совата. Всеки знае, че истината е във виното. А къде е истината за успешното производство на елексира на боговете? Домакините от великотърновското село ни ще разкрият своите тайни за успешно производство на грозде и вино. Предварително ще загатнем само около кое се въртят те: посадъчният материал, техниката и… пръскачките. Засега толкова, повече – в предаването.

И като иде реч за успешно земеделско производство – знаем кое е най-голямата заплаха за фермера – времето със своите капризи. Затова и нерядко наричат земеделието „завод без покрив“. Да, но на всеки му писва от неравната битка с природните стихии на полето. В предаването ще ви покажем как земеделски стопани се освободиха от напрежението по един нетрадиционен начин – премериха сили помежду си в… национален турнир по стрелба.

И от стрелбата да се върнем на полето. Капризите (на природата) са си капризи, но всеки е чувал старата максима: „Лозето не иска молитва, а мотика“. Както и всяко друго земеделско производство. Можете обаче да се разминете с мотиката, ако инвестирате в мултифункционална машина, която ще прави всички необходими обработки преди сеитба. Не вярвате? Гледайте предаването и ще видите това чудо на техниката.

Та както сме я подкарали на тема „земеделска техника“ – да ви покажем и други две модерни машини, които ще ви спестят и труд, и време, и консумативи: маневрен телескопичен товарач, с който можете професионално да работите както на полето, така и във фермата, и тороразпръскваща цистерна, която може да закупите с помощта на гарантираните бюджети на мярка 121.

Предаването ще завърши с един репортаж в духа на идващото лято. Може би все още ви е рано да стягате куфарите за морето, затова дъха на морския бриз още тази седмица ще усетите, стига да гледате АГРОФОРУМ. Отиваме в Каварна, за да научим защо градчето, заслужило през последните години титлата „Българската столица на рока“ вече може да се похвали и с още една: Столицата на мидите. Какво е да си фермер сред… морето? Повече за този непознат бизнес ще научите само, ако гледате новото издание на АГРОФОРУМ.

Видео анонс на предаването може да видите ТУК

Повече информация за предаването може да видите на www.agroforum.bg

Програмата на националното ТВ предаване за селско стопанство
"АГРОФОРУМ"  може да видите ТУК

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.