1. Начало
  2. Новини
  3. Земеделска техника
  4. Здравословната кабина на пръскачките RoGator от Challenger получи признание на изложението SIMA 2013

Здравословната кабина на пръскачките RoGator от Challenger получи признание на изложението SIMA 2013

Това е първата земеделска машина, чиято кабина бива отличена с Категория IV за качеството на въздуха

Кабината на самоходните пръскачки RoGator 600B на Challeneger от Категория IV беше избрана за едно от най-висококачествените изобретения в зоната за най-добри земеделски практики (Parcours des Bonnes Practiques) на провелото се във Франция изложение SIMA 2013.

Усилията на няколко водещи френски селскостопански технически и изследователски институти и организации бяха обединени от една инициатива с цел да насочат вниманието ни към разработването на системи без отрицателно влияние върху околната среда и осигуряващи по-голяма безопасност за операторите.

Изборът на кабината на пръскачките RoGator 600B е продиктуван от перфектното качество на въздуха вътре в кабината, който обезпечава работна среда без химически частици. Това е първата земеделска машина, чиято кабина бива отличена с Категория IV за качеството на въздуха. При нея стандартите EN ISO 15695-1 и EN ISO 15695-2 са изключително строги и трудно достижими. Кабината трябва да премине през съответни изпитания, при които да се докаже, че предпазва операторите от прах, аерозоли и пари с помощта на системи за подаване и филтрация на въздуха. Непрекъснато се следи налягането на въздуха вътре в кабината и извън нея с цел създаване на чиста от химични и прахови частици работна среда. Пръскачките RoGator 600B диктуват стандартите по отношение на самоходните пръскачки, а представянето им в зоната на най-добрите земеделски практики подчертава здравословния характер на кабината им.

От особено значение за машината е специалната тристъпална филтрационна система с активен въглен, която пречиства въздуха според строгите изисквания на Категория IV.

„Операторите на RoGator 600B вдишват възможно най-чистия и най-свеж въздух, който една селскостопанска машина може да предостави“, твърди Хюбертус фон Дюнгерн, Мениджър „Продуктов маркетинг на пръскачките“.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.