1. Начало
  2. Видеа
  3. Автомобили за бизнеса
  4. TRUCK EXPO 2023 - технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия

TRUCK EXPO 2023 - технологични новости и иновации в сектора на тежката автомобилна индустрия

Изложението ще се проведе от 8 до 10 юни 2023 г. в Международен панаир Пловдив

От 8 до 10 юни 2023 г. в Международен панаир Пловдив ще се проведе шестото издание на TRUCK EXPO - най-голямото изложение в България за тежки и лекотоварни автомобили, автобуси и специализирани превозни средства с инвестиционно предназначение. В изложението ще вземат участие над 40 фирми изложители, представляващи повече от 100 световни бранда. Общата изложбена и сервизна площ е над 20 000 кв.м. Очакват се повече от 10 000 посетители. „Всеки от производителите ще покаже новите си разработки, повечето от които ще видим за първи път в България. Ще бъдат представени и всички носители на престижни награди за тази година“, съобщи Иван Ушев, член на УС и председател на секция „Товарни автомобили“ в Асоциацията на автомобилните производители.
 
Индустрията насочва инвестициите и развойната си дейност към приоритетно внедряване на нови технологии и оборудване за безопасност, които трябва да изключат „човешката грешка“ при пътно-транспортни произшествия. Иновативните технологии при товарните автомобили са насочени както към все по-голяма сигурност, така и към екологичност и подобрена горивна ефективност. 
 
В момента сме свидетели на сериозна промяна в индустрията, по-специално преминаването от двигатели с вътрешно горене към технологии с нулеви и ниски емисии. Съгласно Парижкото споразумение производителите в ЕС се ангажират за намаляване с до 50% на въглеродните емисии до 2030 година спрямо 2019 г. Целта е до 2040 година продажбите на тежкотоварните камиони да бъдат със 100% намалени въглеродни емисии.
 
След сериозния спад в продажбите по време на Ковид кризата, сега сме свидетели на увеличено търсене и рекордно производство, поне за последните 10 години. То е силно повлияно от глобалните проблеми във веригата на доставки, високата инфлация, поскъпването на суровините.
Изминалата година беше рекордна за България по отношение на новорегистрирани тежкотоварни автомобили с доставени над 3500 броя. Традиционно около 90% от продажбите в транспортния сектор са свързани с международния транспорт. Българските транспортни компании разполагат с модерен и обновен флот, което им дава възможност да предлагат една изключително конкурентна и висококачествена услуга на европейските пазари.
 
За да получите безплатен пропуск за изложението TRUCK EXPO, трябва да се регистрирате на сайта www.truckexpo.eu
 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.