1. Начало
  2. Видеа
  3. Любопитно
  4. София е домакин на Международните хранителни изложения - Месомания, Пътят на млякото, Булпек, Интерфуд & дринк и Wine&Spirits Show

София е домакин на Международните хранителни изложения - Месомания, Пътят на млякото, Булпек, Интерфуд & дринк и Wine&Spirits Show

Над 460 български и чуждестранни фирми представят новости в хранително-вкусовия сектор

На 8 ноември стартираха международните изложения от агрохранителната верига в София. Събитието продължава до 11 ноември. То обединява секторите Месо, Мляко, Вино и Храни. Над 460 български и чуждестранни фирми от целия хранително-вкусов сектор участват в пространство за развитие на бизнеса, генериране на нови идеи и арена на кулинарни състезания от най-висок ранг.
Хранителната индустрия ще е устойчива и успешна със силна пазарна ориентация. Това заяви министърът на земеделието и храните Кирил Вътев по време на откриването на Международните хранителни изложения. Един от приоритетите на министерството е да свърже компонентите на агрохранителната верига, при която все още има разделение на производители и преработватели, подчерта министърът.
Изложението МЕСОМАНИЯ тази година празнува своя 30-ти юбилей. Организаторите от Асоциацията на месопреработвателите в България (АМБ) са подготвили впечатляващо кулинарно събитие, което ще бъде най-доброто не само в дългогодишната история на изложението, а и в модерния начин на излагане и атрактивно представяне на традиционните и нови български продукти от качествено прясно месо. 
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.