1. Начало
  2. Видеа
  3. Любопитно
  4. В добрата храна не трябва да има излишни съставки

В добрата храна не трябва да има излишни съставки

Устойчиво производство на храна, устойчиво потребление без разхищение

Предизвикателствата пред сигурността и устойчивостта на хранителните системи бях във фокуса на НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЯ „ДОСТЪП ДО ДОБРА ХРАНА“. В рамките на събитието бяха връчени годишни награди, а сред призьорите е АГРО ТВ. 
Достъп до добра храна е инициатива на Фондация „Българска месна традиция”, Сдружение „Устойчиво общество“, Граждански институт и Дружество Европейско право. Конференцията отбеляза финала на шестата Национална седмица на достъп до добрата храна.
Министерството на земеделието и храните се стреми да стимулира инвестиционната политика и иновациите, които трябва да са част от производството на качествена българска храна. Това заяви при откриването заместник-министърът на земеделието и храните доц. Деян Стратев.
Интегрираният контрол „От полето и фермата до трапезата“ е една от най-важните предпоставки за производството на качествени и безопасни храни, допълни още заместник-министърът. 
Министър Стратев посочи, че сред приоритетите на МЗХ е да бъде анализирана цялата агрохранителна верига, да се открият слабите места и те да бъдат подпомогнати. По този начин ще бъде стимулирано производството на български суровини и храни, а за да бъде постигната тази цел е важно да се развиват местните пазари за осигуряване на къси вериги на доставка и на свежи родни продукти до трапезата. 
 
В рамките на събитието бяха връчени и годишните награди „Достъп до добра храна – 2023“. Сред наградените в категория „Публичен образ“ е и неуморният и високомотивиран екип на АГРО ТВ 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.