1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Богдан Богданов: В България няма качествена пшеница за направата на хляб

Богдан Богданов: В България няма качествена пшеница за направата на хляб

Личната отговорност е най-голямата гаранция за качеството на продукта, твърди майстор хлебарят

Майстор хлебарят Богдан Богданов е собственик на 2 автентични пекарни, в които произвежда традиционен хляб по древна рецепта. Първата пекарна отваря врати преди повече от 10 години в родния му град Стара Загора, после следва втора-в София.
Историята на Богдан е интересна. Като че ли в нея, както се казва, има родова закваска. Разкази за печене на хляб в пещи и аромати от него съпътстват целия му съзнателен живот. И днес свързва занаята си с огъня, и чичо си, който се е занимавал с това. „Той очакваше и искаше аз да поема занаята от него. Мисля, че той успя да ме запали и въвлече в историята с пещите“, спомня си с умиление майстора на чудните хлябове.
Хлябът, който приготвя, се пече в гореща фурна, не съдържа консерванти и подобрители, единствените му съставки са брашно, изворна вода, сол и жива мая. 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.