1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Успехите идват с LG

Успехите идват с LG

Жътва на рапица в с. Борисово, обл. Русе

В стопанството на фирма САФАРИ-М се проведе демонстрационна жътва на хибриди рапица LG. На полето присъства пълното портфолио на компанията, което се предлага през сезон 2021. 
 
LG Архитект- хибрид N:1 по засети площи в България за 2020 г. по данни на Клефман. Тази година в с. Борисово, обл. Русе във фирма  САФАРИ-М ЕООД от демо поле резултатите са: 427 кг/дка, а от  масов посев 483 кг/дка.
 
LG Амбасадор - N-Flex хибрид с ефективно усвояване на азот и пълна защита от Жълта вироза, Фома и разпукване на шушулките. Хибридът отчита добив от демо поле 427 кг/дка, от масов посев 495 кг/дка.
 
LG Авирон - най-новият хибрид на LG с ефективно усвояване на азот с генетически заложен висок добивен потенциал, използва ефективно всяка единица наличен азот в почвата, с което се постигат по-стабилни и конкурентни резултати
Успоредно с кампанията по прибиране на маслодайната култура върви и жътвата на пшеница. Всички земеделски стопани разгледаха посевите със сорт LG Апилко в стопанството на фирмата. Това е ново поколение пшеница, със стабилно поведение при различни климатични условия. 
LG АПИЛКО – средно ранна пшеница 860 кг/дка  от масов посев.
 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.