1. Начало
  2. Видеа
  3. Растениевъдство
  4. Високодобивната селекция ще се отблагодари, ако посевите бъдат опазени надеждно от неприятелите

Високодобивната селекция ще се отблагодари, ако посевите бъдат опазени надеждно от неприятелите

Най-доброто от KWS България и Органик Инвест Био Защита

„Заедно с KWS сме си стиснали ръцете в стратегическо партньорство, като идеята е да предложим на фермерите как по най-добрия начин да си защитят посевите. Трихограмата винаги работи, но е важно навреме да се колонизира, каза Борислав Бойчинов, управител на Органик Инвест Био Защита, по време на открит полски ден в с. Алеково пред земеделци от региона.

„Ние, от KWS, като една социално отговорна фирма, освен отличната си генетика, винаги сме искали да предложим и добавена стойност на земеделските производители за техните полета“, обясни управителят на KWS България Петко Василев.

На полето в Алеково са представени 12 нови хибрида от двете продуктови линии PLUS4GRAIN и CLIMACONTROL3 на фирмата от 310 до 480 по ФАО. Новите имена са: KWS Лауро, KWS Адонисио, КВС Факундо и KWS Аднано. Тук виждаме и добре познатите и вече любими на земеделските производители - Колегас, KWS Интелиджънс, KWS Кашмир, KWS Смарагд и др. Въпреки неблагоприятните климатични условия, силното засушаване и липсата на валежи, царевичните хибриди изглеждат отлично и дават надежди за силни добивни резултати, които да покажат превъзходството на немската селекция.

 

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.