1. Начало
  2. Видеа
  3. Растителна защита
  4. Нови предложения от Суммит Агро по време на БАТА АГРО 2023

Нови предложения от Суммит Агро по време на БАТА АГРО 2023

Кайзен – иновативна течна формулация глицин бетаин за устойчиви растения на СУША

Суммит Агро представи на БАТА АГРО 2023 цялостна технология за житни и пролетни култури – от сеитбата на семената, до опазването на растенията от болести, плевели и неприятели, а също така - листно торене и стимулация. На опитните парцели на изложението със сеитбата на културите е приложен иновативният продукт на базата на азотфиксиращи бактерии - Амилис. Представлява иновативна технология за управление на азота в почвата. Съдържа два специално подбрани щама бактерии, които способстват за разграждане на растителните остатъци, минерализиране на органичната материя, фиксиране на азота от атмосферата и в почвата, благодарение на което се осигуряват на растенията минимум 2,5 кг а.в./дка. Играе ролята и на антагонист на патогенните микроорганизми в почвата. 
 
В пшеницата и ечемика е използван Томиган ХЛ, вегетационен хербицид за контрол на икономически важните широколистни плевели в т.ч. полска поветица и видове технологични самосевки от слънчоглед и рапица. 
В сегмент фунгициди освен познатите Тесоро и Конклуд са приложени и най-новите фунгициди – Уасан (единственият продукт, съдържащ чист бромуконазол) и Пател 300 ЕК – висока концентрация на протиоконазол, изключително ефикасен за борба с фузариум по класа на житните.
 
Суммит Агро представи и най-новия продукт в портфолиото си – Кайзен. Кайзен е иновация, която няма аналог на българския пазар – течна формулация с високо съдържание на глицин-бетаин, известен като най-мощния осморегулатор и антистрес агент, в комбинация със специален патент, благодарение на които растенията са по-устойчиви на СУША, която става все по-голям проблем с всяка изминала година.
 
 
Продуктът се прилага листно, препоръките за фаза са съобразно културата, която третираме, но най-общо казано се прилага тогава, когато очакваме да настъпи СУША.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.