1. Начало
  2. Видеа
  3. Селекция
  4. Експертност и нови решения в селекцията на слънчоглед и царевица

Експертност и нови решения в селекцията на слънчоглед и царевица

Синджента е до Вас, за да жънете високи добиви и при трудни условия

Синджента представи в рамките на платформата „Дни на полето“ в с. Гешаново топ продуктите от портфолиото си, заложени в демонстрационни опити.

Сред популярните имена са Сурели НТS, Субелио НТS и Суоми HTS, характеризиращи се с повишена толерантност на болести и неблагоприятни условия, както и притежаващи потенциал за висока масленост. Интересът към доказалия се вече през годините Субаро НТS все повече нараства, обясняват експертите от Синджента. СИ Уанстар CLP остава безспорната звезда в портфолиото на компанията.

Новите предложения са: Фергус CLP и СИ Мичиган CLP. СИ Небраска се очаква да се утвърди, като стандарт при отглеждане на слънчоглед в конвенционалната технология.

Наложилите се вече хибриди във високоолеиновия сегмент Таленто, СИ Експерто, СИ Грация CLP са адаптивни и пластични, подходящи за почвено-климатичните условия на България, споделят експертите в семена от Синджента.

При царевицата Синджента представя хибриди от най-ранната до най-късната група по зрелост, като доказаните вече хибриди СИ Амбадор с ФАО 170, СИ Коринтос, СИ Игнис с ФАО 360, СИ Премео с ФАО 400 и СИ Минерва с ФАО 450.

От следващата година на пазара ще са: СИ Памплона, Спектрал, SC 4140 (СИ Джемини) и SC 4140 (СИ Фабио).

Фирма Синджента е най-бързо развиващата се компания по отношение на царевични хибриди.

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.