1. Начало
  2. Видеа
  3. Земеделска техника
  4. ÜNLÜ AGRIGROUP инвестира в завод за производство на агротехника в България

ÜNLÜ AGRIGROUP инвестира в завод за производство на агротехника в България

Турската компания е пионер и лидер в почвообработващата техника

Турска инвестиция в България. Тази новина беше официално оповестена от основателя на ÜNLÜ AGRIGROUP на изложението Гроумак в Анталия. 
 

"Имаме наша компания в България и започваме изграждането на фабрика за производство на агротехника именно в България. Тази инвестиция ще ни позволи да имаме по-лесен достъп до европейския пазар. Това ще бъде голямо предимство за дилърите и фермерите", заяви Халит Юнлю, основател на ÜNLÜ AGRIGROUP.

 
ÜNLÜ AGRIGROUP е един от най-големите производители на селскостопански инвентар в Турция, базиран в Маниса, Турция. Компанията е създадена от Халит Юнлю през 1971 г. Основната й цел е да предостави най-новите технологии, достъпни за фермерите по целия свят, на достъпна цена. Мисията на компанията е осигури най-добрата почвообработка, с по-малък разход на гориво, максимално спестяване на време и в същото време да се постигне увеличаване на добивите от земеделските култури. 
 
За компанията работят повече от 500 души. Имаме над 70 процента пазарен дял в Турция, като изнасяме за повече от 30 държави по света – в Европа, Африка, Южна Америка, Русия, Азия и Средния изток. 
ÜNLÜ AGRIGROUP беше една от стоте турски компании, които показаха последните си разработки пред международна публика на изложението Гроумак 2023 в Анталия. Със своето участие турските производители на агротехника демонстрираха, че имат самочувствието, потенциала и амбицията да навлязат още по-устойчиво на международни пазари.   

 

Абонирайте се
БЕЗПЛАТНО за AGRO.BG бюлетина,
за да получавате всеки петък
най-важната седмична информация.
За още новини
харесайте страницата ни във
FACEBOOK.